avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTATI-MA CU O NELAMURIRE...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTATI-MA CU O NELAMURIRE...

Buna seara! As dori sa ma ajutati cu o nelamurire. As dori sa divortez de sotul meu si as vrea sa-mi raspund.-ti la uramatoarele intrebarii:
-Este nevoie ca fiica mea in varsta de 15ani jumate sa fie in in tara?
-Dupa ce divortez am nevoie de samnatura tatalui ca sa o pot scoate din tara?
-Se poate divorta la notar?
Va multumesc de raspunsuri!!
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
CristinaElvira, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 01:12, 7 Martie 2011
teoretic, fica dvs nu va fi implicata in mod direct in procesul de divort.este totusi posibil ca instanta sa decida aufdierea minorei atunci cand se va pune problema custiodiei.
dupa divort, daca vi se incredinteaza dvs minora si sentinta devine irevocabila, nu aveti nevoie de consimtamantul ex sotului pentru iesirea din tara a minorei alaturi de dvs,binenteles
Fiica de 15 ani, va trebui sa fie in tara daca cererea de divort a fost depusa la o innstanta din Romania! In aceasta speta, cererea de divort numai in instanta se dezbate pentru ca din casatorie a rezultat un copil. Necesitatatea prezentei minorei la instanta de judecata este data de faptul ca trebuie ascultata si opinia acesteia cu privire la custodia ei. In ceea ce priveste dreptul de a pleca din tara al minorei cu consimtamantul unuia dintre parinti, ramane sa aveti in vedere ce se va stabili in instanta dupa ce va admite actiunea de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Calatoria cu un minor in strainatate messeriasu messeriasu Sunt divortat de 6 ani iar acum fosta mea sotie impreuna cu fata mea in varsta de 9 ani vor sa calatoreasca in Spania in vacanta (unde ma aflu si eu).As dori ... (vezi toată discuția)
Custodie copil NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)