avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie urgent de un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie urgent de un raspuns

sunt intr-un proces de divort pe baza unor minciuni copilul ia fost incredintat tatalui provizoriu avand in vedere ca copilul vrea sa stea cu mine , mentionez ca are doar 5 ani ,poate sa fie audiat?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 05:34, 7 Martie 2011
In niciun caz. Doar de al 10 ani. Probabil este vorba de o ordonanta presedentiala, cu valoare provizorie. Faceti recurs la ea daca mai sunteti in termen. Daca nu, se va judeca odata cu fondul.
Copilul care a implinit varsta de 10 ani este audiat in mod obligatoriu.

Copilul sub 10 ani poate fi audiat, in baza Legii nr. 272 din 2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Daca instanta judecatoreasca apreciaza necesar, aceasta il poate chema pe copil in fata ei, pentru a-l audia. Audierea are loc numai in camera de consiliu, in prezenta unui psiholog si numai dupa o prealabila pregatire a copilului in acest sens. (art. 95 din lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia minorilor gygygy gygygy in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)
Ce art.de lege stipuleaza audierea unui minor in cazul incredintarii? mihaela2007 mihaela2007 este mentionat in codul familiei dreptul unui minor de a fi audiat? dc are sub 10 ani este posibil?multumesc (vezi toată discuția)
Divort cu minori cristinabrinzuca cristinabrinzuca intr-un proces de divort cu minori poate fi audiat in camera de consiliu minorul in varsta de 9 ani? (vezi toată discuția)