Buna ziua!
In luna Ianuarie am depus o plangere penala in numele sotiei mele la parchetul de pe linga judecatoria Ploiesti.Plangerea erea pentru incheierea unui contract de finantare de catre o banca pe numele sotiei mele ca titular si a mea in calitate de coplatitor.Sotia mea vrand sa-i faca bine unei colege de servici pentru achizitionarea unui autoturism in numele ei.Colega aceasta sa grabit si impreuna cu sotul ei si indrumarea Dealerului a semnat contractul in numele sotiei mele si a mea fara a avea o imputernicire scrisa din partea noastra ridicand si masina.Mentionez ca inainte de asta am avut o discutie cu persoana respectiva ca sotia mea trebuia sa faca contractul pe numele ei si dupa ridicarea masinei la circa trei luni sa o treaca pe numele acelei persoane,lucru care nu sa intamplat dupa care au aparut complicatii cu neachitarea ratelor si ridicarea masini de catre banca.In ceace ma priveste eu nu am dat imputernicire nimanui nici scris nici verbal si mam trezit ca sunt coplatitor in contract.Contractul a fost semnat in 2009 eu lam vazut abia in Noiembrie 2010
Dilema mea acum incepe.
Saptamana trecuta am primit o citatie de la parchet ca sunt chemat sa dau cu subsemnatul in calitate de invinuit in art.291 si nimic mai mult.Adica eu fac plangerea si tot eu sunt invinuit mai ales ca in afara faptului ca numele meu apare pe contract scris cu pixul si semnat fara sa stiu si ca am depus plangerea la parchet nu am facut nimic altceva.De ce citatia a venit din partea parchetului de pe langa Curtea de Apel?
De ce nu de la parchetul la care am depus sau de la politie.Va spun ca chiar stiinduma nevinovat am inceput sa am emotii si chiar regrete ca am denuntat.
Cred ca pana la urma adevarul va iesi la suprafata dar stiu ca au fost si cazuri cind oameni nevinovati au intrat in puscarie.Am luat legatura cu un avocat care nu a dat nici un raspuns clar la treaba aceasta decat ca o sa mearga cu mine la parchet si vom vedea acolo care este treaba.
Va multumesc anticipat orce sfat imi ridica moralul pentru ca eu nu am mai patit pana acum.:sorry:
probabil ca parchetul une ati depus plingerea a conexat-o cu un alt dosar (ori exista mai multe reclamatii referitoare la acelasi dealer) fie si-a declinat competenta materiala datorita prejudiciilor sau calitatii unora dintre invinuiti.
singura problema intr-adevar discutabila este calitatea dvs de invinuit. art.291 se refera la infractiunea de fals. exista posibilitatea ca citatia sa fie eronata si au uitat sa inlocuiasca cuvintul "invinuit" de cel de "martor", s-au mai vazut cazuri.
Avocatul dvs nu are nici el de unde sa stie despre ce este vorba pina ce nu merge la Parchet. dvs declarati adevarul si nu veti avea probleme.
Multumesc pentru informatie,sper ca ceilalti sa recunoasca adevarul .
Eu nu tin neaparat sa-i bag la puscarie cu aceasta plangere,vreau doar sa plateasca diferenta de credit.
Am vrut sa merg pe cale civila dar avocatul meu a spus ca este mai greu si singura solutie ramane penalul.
Citatie
raluca30
Buna ziua,
Am primit o citatie de la parchet, in care sunt chemata in 22 martie, in calitate de invinuit, pentru art.291.Cp
Habar nu am de ce sunt chemata? ... (vezi toată discuția)