Buna ziua
Ma confrunt cu o situatie deosebita. Doresc sa plec de la actualul loc de munca in care nu ma mai regasesc si o pot face doar prin demisie. Pot sa ma angajez la o firma, un SRL in constructii pe o perioada determinata de 3-6 luni dupa care sa beneficiez de somaj? Angajarea se face in ziua cand intra in viguare demisia pentru continuitate in C.M? Mentionez ca am o vechime in munca de peste 10 ani si neintrerupta de peste 4 ani. Am inteles ca s-ar fi putut face asta pana la sfarsitul anului trecut, dar acum nu se mai poate. Este adevarat?
1. Dupa incetarea de drept a CIM pe perioada determinata (art.56j din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
ch_mi:
1. Raspunsul meu de mai sus este valabil si pentru dvs.
2. Daca in ultimele 24 de luni aveti numai 5 luni cotizate la somaj nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drept de somaj
adimicu
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)