In 1993 am achizitionat un ap, achitand la momentul semnarii contractului 60% din pret, ca avans, urmand conform clauzelor contractuale, ca restul de 40% sa fie achitat la 20 de zile mai tarziu. Posed ambele chitante doveditoare platii in original, contractul de vanzare cumparare in original, procesul verbal de predare primire in original. Pentru intabulare imi este necesara o adevrinta care sa ateste faptul ca am achitat in intregime pretul contractului. Problema este ca societatea consturctoare de la care am cumparat este in faliment. Am contactat firma lichidatoare care sustine ca nu se gaseste in arhiva nici un act duplicat si ca atare aceasta nu poate sa imi elibereze adeverinta in cauza. Mi s-a sugerat o actiune in constatare. Ce pot face? Mentionez ca dosarul de faliment este inca pe rol.
Lichidatorul săvârşeşte un abuz dacă aţi arătat chitanţa cu avansul de 60% şi chitanţa cu diferenţa de 40% semnate şi ştampilate de vânzător. Nu interesează dacă firma vânzătoare mai are acte în arhivă sau nu, atâta timp cât aveţi originalele chitanţelor. Mergeţi din nou la lichidator, explicaţi-i că săvârşeşte un abuz de drept şi că, în cazul în care nu vă dă acea adeverinţă eliberatoare privind plata integrală a imobilului, conform clauzelor contractuale şi a chitanţelor, îl veţi acţiona în judecată, urmând a suporta şi cheltuielile ocazionate de acel proces.
Mult succes şi fiţi insistent!;)