avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor - adeverinta achitare integrala ap - trimitere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor - adeverinta achitare integrala ap - trimitere in judecata

Revin cu aceeasi problema. Am cumparat in 1993 un apartament, achitand pretul in doua transe. In contract se prevede faptul ca am achitat 60% din pret, urmand ca restul (nu se precizeaza cat la % sau cuantumul sumei) sa fie achitat la data x. Pentru intabulare imi este necesara o adeverinta de la societatea constructoare vanzatoare care sa ateste achitarea intergrala a ap. Societatea constructoare este in faliment, am vb cu luchidatorul care refuza sa imi elibereze adresa pe motiv ca in arhiva societatii vanzatoare nu exista acte doveditoare. Am incercat sa fac tot felul de demersuri, am primit raspuns negativ scris de la lichidator. Care este baza legala care il obliga pe acesta sa imi elibereze o astfel de adeverinta ?
Au spus sa dau soc vanzatoare in judecata. Intrebarea mea este ce tip de actiune trebuie sa formulez? Actiune in constatare? Se va timbra la valoarea ap? Exista si alt tip de actiune?Ce probe treb aduse? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stefanna , utilizator 12:37, 9 Iunie 2008
e cam lapidar expusa problema, dar...ar fi buna o actiune a carei hotarare sa tina loc de act de vanzare- cumparare, adica o actiune care sa constate ca a intervenit vanzarea...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Sa tina loc la ce? CVC a fost semnat, cumparatorul e intabulat ca proprietar, numai ca inca exista inscris privilegiul vanzatorului pt restul de pret. Cred ca solutia e o actiune in constatare, in care sa dovediti plata in sine, deci faptul ca nu mai subzista temeiul privilegiului.
Daca face o actiune in constatarea achitarii platii, atunci se pot gandi aia ca... hei! mai pot obtine niste bani, diferenta pe care kid nu are dovada!
Si ca actiune in constatarea platii, ar trebui kid sa dovedeasca... si ar trebui sa spuna exact ce sa ceara dintre actele firmei...
Cred ca ar fi mai bine o actiune pe obligatia de a face, pentru ca firma nu o vede ca si debitor, astfel incat sa-i elibereze adeverinta respectiva sub sanctiunea daunelor cominatorii.
In plus, depinde de cand e scadenta respectiva, nu s-a prescris? Ca asa s-ar putea face, cred, o actiune pe carte funciara. Sau cerere de radiere a privilegiului pentru prescrierea datoriei. Si scapa de firma care, poate, nu mai stie pe unde-i sunt actele.
E posibil ca, daca e demult, firma sa nu mai aiba in evidentele sale dovada platii...
Buna seara,
va multumesc pentru sfaturi, si doresc sa lamuresc urmatorul lucru: dispun de contr de vanz cump in original si de chitantele doveditoare platii in original, pe baza acestora si a unei adevrinte de la adm financiara si de la asociatia de locatari doresc sa formulez actiunea in constatare. Am un raspuns negativ de la lichidator si ma gandesc ca o actiune pe obligatia de a face mi-ar aduce acelasi raspuns.
In ce priveste prescriptia mentionez ca ultima rata a fost achitata in ianuarie 1993. Ce imi puteti recomanda?
Va multumesc inca o data!
Actiune in constatarea inexistentei dreptului de privilegiu al societatii constructoare ca urmare a platii si in subsidiar radierea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ajutor - adeverinta achitare integrala ap -revenire kid kid Revin cu aceeasi problema. Am cumparat in 1993 un apartament, achitand pretul in doua transe. In contract se prevede faptul ca am achitat 60% din pret, urmand ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor - adeverinta achitare integrala ap kid kid In 1993 am achizitionat un ap, achitand la momentul semnarii contractului 60% din pret, ca avans, urmand conform clauzelor contractuale, ca restul de 40% sa ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)