avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare firma

Societate pe actiuni aflata in lichidare voluntara, cu lichidator ales. Au trecut doi ani(cred) si lichidatorul nu a reusit sa valorifice bunurile societatii; societatea are si datorii.
Ce urmeaza pentru societate? Faliment, radiere? Ce se intampla cu bunurile societatii; dar cu datoriile? :sorry:
V-as ruga sa-mi indicati si legile pe care ba bazati raspunsurile pentru a le studia si eu. Va multumesc! :D
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ContSters154162, utilizator
Cel mai recent răspuns: claudiaopen , utilizator 00:41, 9 Martie 2011
depinde de lichidator daca va cere sau nu raspunderea cu bunurile personale.el hotaraste daca dvs de buna voie si nesilita de nimeni ati manageriat firma spre faliment sau acest lucru s-a datorat situatiei economice.

Nu depinde numai de lichidator. Legea falimentului, in situatia in care se va deschide procedura falimentului in baza legii 85/2006, da dreptul creditorilor sa formuleze cererea de atragere a raspunderii personale in baza art. 138, in situatia in care lichidatorul nu formuleaza astfel de cerere. Lichidatorul va intocmi raportul privind cauzele insolventei si in situatia in care in acest raport se specifica clar, ca nu sunt incidente prevederile art 138 din Legea 85/2006 cu modificarile si actualizarile la zi, cererea formulata de creditori poate sa nu aiba urmari.
Daca aveti datorii la ANAF vor creste penalitatile, astfel incat va trebui sa luati decizia ce cale urmati.
Prima ar fi conditionata de lichiditatile actionarilor si dorinta acestora de a intra in posesia bunurilor societatii. Daca au lichiditati, platesc datoriile creditorilor si intra in posesia bunurilor societatii. Cu cat mai repede cu atta mai ...putin, pentru ca nu se mai maresc penalitatile.
Daca nu au lichiditati sau bunurile nu merita incercati, asta depinzand de sumele datorate sa deschideti procedura de faliment in justitie in baza legii 85/2006.
Si pentru asta va inarmati cu rabdare.
Societatea se paote radia la primul termen, insa cu siguranta pentru judecarea atragerii raspunderii personale va mai trebui unul sau doua termene, depinde de situatia concreta pe care o aveti.
Daca nu va incadrati in ce prevede art 138 din legea 85 si cursul judecatii nu va este favorabil solicitati expertiza contabila. E o sansa in plus.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)