avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... persoana fizica neautorizata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

persoana fizica neautorizata

Poate o institutie publica sa incheie un contract de colaborare / civil / de prestari servicii / conventie civila, cu o persoana fizica neautorizata? Aceasta persoana va presta activitatea de conducator auto(sofer)
1. Care este perioada maxima pentru care poate fi incheiat contractul ?
2. Care dintre actele juridice mai sus invocate poate face obiectul cazului meu?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:31, 10 Martie 2011
Institutia poate incheia cu dvs contract/conventie civila pt care contributiile datorate sunt prevazute de OUG nr 58/2010 modificata de OUG nr 82/2010 (cas individula-10,5%, contributie somaj-0,5%). Declararea, retinerea contributiilor se face de platitorul de venit.
Daca indepliniti conditiile pentru practicarea meseriei de conducator auto puteti incheia contract de prestari servicii/colaborare cu orice institutie.
1. Nu exista durata maxima pentru care se incheie contractul pentru ca obiectul acestui tip de contract este o lucrare si nu o are de a face cu perioada de timp.

Conventia civila este de fapt regasita in codul civil ca si contract civil de locatiune pentru o lucrare. Deci institutia respectiva poate sa incheie o conventie civila cu un sofer pentru un serviciu, adica transportul marfii x pe ruta bucuresti - timisoara, spre exemplu. Cat dureaza transportul nu are importanta; poate sa dureze o zi sau 2 saptamani. Si remuneratia se face la fel, per lucrare, nu tine cont de timp.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila gia382000 gia382000 Ca sa poti incheia o conventie civila (colaborare) este necesara constituirea unei forme juridice gen PFA? - sau poti fi un simplu \"cetatean\"? Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Factura? neon butterflies neon butterflies Sunt o pf, am un contract ind de munca la un s.r.l. si ma ocup de probleme in domeniul sanatatii si securitatii in munca. Curand trebuie sa inchei un contract ... (vezi toată discuția)