avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... conventie civila
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

conventie civila

Ca sa poti incheia o conventie civila (colaborare) este necesara constituirea unei forme juridice gen PFA? - sau poti fi un simplu "cetatean"?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:25, 16 Martie 2011
Contract de colaborare doar in calitate de PFA, conventie civia si ca simplu cetatean.
Depinde insa de activitatea care urmeaza a fi desfasurata. Unele presupun obligatoriu organizarea sub forma de PFA.
Se poate incheia contract/conventie civila ca persoana fizica cu o entitate, iar contributiile individuale datorate sunt cele prevazute de OUG nr 58/2010 modificata de OUG nr 82/2010 sunt cas individula 10,5% si contributie somaj 0,5% somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica neautorizata bogdan77m bogdan77m Poate o institutie publica sa incheie un contract de colaborare / civil / de prestari servicii / conventie civila, cu o persoana fizica neautorizata? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Contributie somaj mirela.onciu mirela.onciu Detin o P.F.A. platesc contributie la pensii si la sanatate, sunt obligat sa platesc si la somaj? Va rog sa-mi dati legea care prevede acest lucru. (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)