avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatia de compensare a diferentei dintre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatia de compensare a diferentei dintre indemnizatia de maternitate si salariul de baza avut.

cf.art.66-1 din CCMUN 2011-2014,angajatorul este obligat sa compenseze diferenta dintre indemnizatia de maternitate si salariul avut?eu am o salariata care a intrat in concediu de maternitate si urmeaza sa nasca.pana atunci,a prezentat firmei un certificat medical cu,cod de 0.8-85%.diferenta de compensare se refera la cei 15% care raman pana se completeaza un salariu de baza avut de salariata?va rog sa ma lamuriti pentru nu a face confuzia cu prima de nastere#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 7 Martie 2011
Da este vorba de diferenta dintre indemnizatie si salariul brut.
Prima de nastere se acorda la cerere si este egala cu un salariu mediu pe societate.

Ambele erau prevazute in CCMUN pe anii 2007-2010, care nu mai este in vigoare. Nu se mai stie daca societatile mai sunt sau nu obligate la plata acestor drepturi.
Daca CCMN nu mai este in vigoare si nici nu exista vreo prevedere in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate, atunci angajatorul nu mai este obligat sa acorde aceasta diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 66 din cmunn ELENA2009 ELENA2009 imi poate spune cineva la ce se refera art 66 din CCUNN 2007-2010? o angajata imi solicita sa platesc diferenta dintre sal de baza individual avut si ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate in ccmun 2007-2010 Ank27 Ank27 Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu ... (vezi toată discuția)
Ajutoare legale salariati liana istrate liana istrate In cazul in care unei salariate i s-au platit 2 luni de concediu prenatal si 2 luni de concediu postnatal, o societate este obligata sa-i plateasca si un ... (vezi toată discuția)