avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... au picat cei cu note mari in facultate
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

au picat cei cu note mari in facultate

Rog si eu colegii sa-mi explice cum au picat la magistratura toti cei care au avut peste 8 50 9 in facultate? si au intrat cei cu note precum 6 7 maxim 8...unii chiar 5 sa nu exagerez...
criminal_lawyer a scris:

Rog si eu colegii sa-mi explice cum au picat la magistratura toti cei care au avut peste 8 50 9 in facultate? si au intrat cei cu note precum 6 7 maxim 8...unii chiar 5 sa nu exagerez...

concluziile pe care le gandeam si eu le-ati spus voi! deci nu sunt singurul care gandeste asa...dar totusi...profesia de avocat este unica
criminal_lawyer a scris:

criminal_lawyer a scris:

concluziile pe care le gandeam si eu le-ati spus voi! deci nu sunt singurul care gandeste asa...dar totusi...profesia de avocat este unica

e unica, fara indoiala, la fel ca orice profesie.
dar, daca doresti sa iti lauzi profesia, chiar e nevoie de afirmatii hazardate despre notele din facultate ale celor admisi in alte profesii?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
courtfox, utilizator
Eu sunt convins ca au intrat in magistratura o multime de oameni care au avut note foarte mari in facultate si care sunt oameni foarte capabili, nu doar tocilari.
Dintre fostii mei colegi de an au intrat in magistratura in general cei care au avut notele cele mai mari in timpul facultatii.
Si nu erau tocilari ci erau tipi foarte destepti.
Asa ca n-as merge pe stereotipul potrivit caruia cei care invata mult o fac pt ca sunt mai putin "dotati" decat altii care iau examenul pe pura inteligenta nativa.
Pana la urma iau concursul asta (in general) cei care se pregatesc mai bine.
De acord cu ultimul mesaj. Notele din facultate nu reflecta intotdeauna capacitatea persoanei respective de a jongla cu institutiile si mecanismele juridice intrucat multe dintre examene sunt facute in stil de `reproducere` care se axeaza mai mult pe cata informatie poate retine un student intr-un semestru sau intr-o sesiune. Cunosc si eu cazuri de oameni care nu au avut cele mai stralucite note in facultate dar care s-au pregatit bine si au intrat la INM. Nu are sens sa generalizam si sa afirmam ca este de neconceput ca cei care au fost primii in facultate ar trebui sa fie primii intrati si in aceste concursuri (barou, INM).

@criminal_lawyer> Daca este cum spuneti, va felicit si pot spune ca nu ma surprinde, mai ales daca ati terminat o facultate de prestigiu (Cluj, Bucuresti) unde notele mari sunt uneori imposibil de obtinut si de catre `cei mai buni`. In schimb, poate ca intrebarea din topic este una care nu merita discutata. In fond, dupa cum am mentionat, nu are de multe ori relevanta foaia matricola si accederea intr-o profesiune juridica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
the godfather, utilizator
Notele nu reflecta stiinta.
Tocilarii care iau 9 memoreaza,nu gandesc logic......sigur mai exista si exceptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2012 Sakura77 Sakura77 Buna ziua tuturor, sunt unul dintre cei care s-au trezit mai tirziu sa dea examen la magistratura, cu toate ca indeplineam conditiile de ceva vreme. Am ... (vezi toată discuția)
Admitere inm gangan gangan Va rog, pe cei care ati trecut sau treceti zilele acestea, prin febra examenelor la INM, care sunt cerintele admiterii dosarului de inscriere. Este o problema ... (vezi toată discuția)
Concurs admitere magistratura dariarada dariarada Ce parerea veti despre examenul de admitere in magistratura(cel cu vechimea de 5 ani)? Credeti ca se va mai da anul acesta vreun astfel de examen ? Apropo ... (vezi toată discuția)