avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un testament autentic, notarul public este obligat se mentioneze expres, ca acest inscris a fost citit de catre testator inaintea autentificarii ? Din cuprinsul testamentului nu rezulta acest lucru si nici din incheierea de autentificare. In finalul testamentului, se precizeaza doar ca acesta a fost redactat de catre notarul public la data de... si atat. De asemenea nu se precizeaza expres, ca testatorul ar fi inteles cuprinsul testamentului redactat de catre notar si ca il accepta asa cum a fost redactat. Poate fi atacat acest testament pentru vicii de forma si nerespectarea prevederilor privind autentificarea unui inscris. Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:20, 7 Martie 2011
nu prea.
inainte de a fi semnat de catre testator, continutul ii este adus la cunostinta acestuia.
daca nu era un testament autentic putea fi atacat.
Notarul trebuie sa se asigure ca partea a inteles actul si trebuie sa existe mentiunea expresa privind manifestarea de vointa .
Constatările personale ale notarului au credinţă deplină numai în măsura în care se face dovada că au fost respectate în totalitate normele legale în materie şi că acesta a depus toate diligenţele impuse de lege.-raspuns -DA
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
avvalentina, utilizator
buna ziua.
aceste mentiuni trebuie sa se regaseasca in incheierea de autentificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. In cuprinsul testamentului, este obligatorie mentiunea ca testamentul a fost citit testatoarei, care sa fi consimtit in consecinta in privinta ... (vezi toată discuția)
Atacare de testament Cali55 Cali55 Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)