Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un testament autentic, notarul public este obligat se mentioneze expres, ca acest inscris a fost citit de catre testator inaintea autentificarii ? Din cuprinsul testamentului nu rezulta acest lucru si nici din incheierea de autentificare. In finalul testamentului, se precizeaza doar ca acesta a fost redactat de catre notarul public la data de... si atat. De asemenea nu se precizeaza expres, ca testatorul ar fi inteles cuprinsul testamentului redactat de catre notar si ca il accepta asa cum a fost redactat. Poate fi atacat acest testament pentru vicii de forma si nerespectarea prevederilor privind autentificarea unui inscris. Cu stima
Notarul trebuie sa se asigure ca partea a inteles actul si trebuie sa existe mentiunea expresa privind manifestarea de vointa .
Constatările personale ale notarului au credinţă deplină numai în măsura în care se face dovada că au fost respectate în totalitate normele legale în materie şi că acesta a depus toate diligenţele impuse de lege.-raspuns -DA
Testament
raul89
Buna seara. In cuprinsul testamentului, este obligatorie mentiunea ca testamentul a fost citit testatoarei, care sa fi consimtit in consecinta in privinta ... (vezi toată discuția)
Atacare de testament
Cali55
Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei ... (vezi toată discuția)