avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentinta pierduta la BEJ
Discuție deschisă în Executare silită

sentinta pierduta la BEJ

am depus actele pentru executare silita la biroul unui executor judecatoresc. Am mai revenit cu cereri din 6 in 6 luni. Vrand sa-mi retrag dosarul mi se spune ca acesta nu se mai gaseste . Sunt disperata, in iunie (sunt trei ani) si se prescrie sentinta si eu nu o mai am, am vrut sa merg la alt BEJ. Ce sa fac? Cine imi mai da mie un duplicat al sentintei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:22, 9 Martie 2011
Aveti o dovada ca ati depus actele? Ati luat nr. de inregistrare ?Informati-l ca veti sesiza forul superior si daca e cazul veti depune si plangere penala pentru neglijenta..."Duplicatul" se poate lua facand cerere pentru eliberare copii din dosarul care s-a restituit la prima instanta.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Multumesc avvalentina, "la prima instanta" va rog sa ma luminati. Deci procesul a fost la Judecatorie, Curtea de Apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie, prima instanta sa inteleg ca este Judecatoria?
Legea nr.188/2000, privind executorii judecatoresti, prevede:
"Art. 55. - (1) La cererea partii de a i se elibera un duplicat al actului original biroul executorului judecatoresc care a intocmit acel act va elibera duplicatul in termen de cel mult 5 zile.
(2) In textul duplicatului se reproduce, cuvant cu cuvant, cuprinsul actului. In locul semnaturilor originale se mentioneaza numele si prenumele fiecarui semnatar.
(3) Duplicatul are aceeasi forta probanta ca si originalul."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Conform legii, executorul este obligat sa depuna la dosarul de executare format la instanta, toate actele de executare in 48 ore de la intocmire. Poate gasiti acolo o urma. Daca nu, scoateti o copie legalizata de la instanta.
Mi-e clar ca executorul e pe mana cu debitorul. Asta e prea de tot. Nu si-ar fi pierdut si onorariul cand l-a incasat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact de vanzare cumparare pierdut zeldia zeldia Ma intereseaza daca un contract de vanzare cumparare pierdut sau furat poate fi folosit de altcineva decat de titular.Frauda,in sensul daca poate fi vandut de ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Depunerea unui duplicat al motivelor de recurs poate atrage nulitatea? Pasare1 Pasare1 Buna Ziua, fiind vorba despre o cerere de recurs ( Motive) adresata si depusa Instantei la o anumita data in luna noiembrie 2011 - cu termen de recurs citat ... (vezi toată discuția)