avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E obligatie legala denuntarea persoanei care poseda ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E obligatie legala denuntarea persoanei care poseda droguri?

exista obligatia legala ca o persoana sa denunte pe cineva ca poseda droguri?
Cel mai recent răspuns: co_misaru , utilizator 19:28, 7 Martie 2011
Ca si plângerea, denuntul este facultativ, putând fi facut de orice persoana particulara sau orice unitate dintre cele la care se refera art. 145 C.pen., fara ca acestea sa aiba vreo obligatie în acest sens.
Sunt situatii în care denuntul devine o obligatie a acelora care au luat cunostinta despre savârsirea unei infractiuni . În acest sens, potrivit art. 170 C.pen. omisiunea de a denunta de îndata savârsirea vreuneia dintre infractiunile contra sigurantei statului prevazute de art. 155-163, 166 si 167 C.pen. se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.
multumesc pentru raspuns. este valabil si in situatia unei persoane juridice? speta este urmatoarea:la un centru de primire a persoanelor fara adapost un beneficiar este vazut de unul din salariatii centrului ca poseda droguri. cum ar trebui sa procedeze ?
multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune nerespectare art. 221 (4) c.p.p. ... ? Bonix Bonix art.221(4) CPP ; ,, Cand prin savarsirea unei infractiuni s-a produs o paguba uneia din unitatile la care se refera art. 145 CP ( unitati publice ) , unitatea ... (vezi toată discuția)
Spalarea banilor gabriela.raileanu gabriela.raileanu daca am cunostinta de o persoana care a vandut o proprietate cu mai mult decat a declarat si a incasat prin banca si din ce a incasat "la negru" cash a ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a aduce la cunostinta o posibila infractiune leusan leusan Care este baza legala prin care o persoabna este obligata sa aduca la cunostinta organelor judiciare o posibila infractiune,? de aemenea intr-un proces ... (vezi toată discuția)