Acum doi ani m-am asociat impreuna cu o alta persoana in doua SRL-uri.
Intre timp lucrurile au luat o intorsatura nu prea placuta, drept pentru care am intrerupt definitiv contactele.
Actele constitutive care dovedesc asocierea mea in aceste doua firme din pacate nu le detin.
Intrebarea mea ar fi: tinand cont de faptul ca relationarea verbala dintre parti a cazut, ca nu am nici un fel de act care sa demonstreze faptul ca sunt asociata (doar cartea de identitate) si ca doresc sa renunt la cotele mele...ce imi ramane de facut? Care ar putea fi varianta cea mai simpla?
Mentionez ca locuiesc in afara tarii si ca voi avea doar doua saptamani la dispozitie pentru a incerca o eventuala rezolvare. Ce ma sfatuiti?
Puteti solicita de la registrul Comertului copii dupa Actele constitutive ale celor doua societati, pentru a vedea exact ce calitate aveti dvs. in acele firme.
Daca aveti calitatea de asociat, veti putea cesiona cu titlu oneros sau gratuit acele parti sociale pe care le detineti. Insa va trebui oricum sa luati legatura si cu celalalt asociat, pentru a perfecta actele in acest sens. Fie apelati la ajutorul unui avocat, fie va prezentati, impreuna cu asociatul, la registrul Comertului si va va intocmi actele necesare un consilier.
Este de preferat ca cesiunea partilor sociale pe care le detineti sa fie cu titlu gratuit, intrucat , in acest caz, contractul de cesiune poate fi intocmit numai de avocat sau consilier, nu autentificat de un notar.
Daca nu detineti parti sociale in nici o firma, nu sunteti nici administrator, atunci nu aveti nimic de facut.
Asa ca...faceti primul pas pentru a intra in posesia copiilor actelor constitutive.
Actele constitutive ar putea sa fi fost modificate intre timp: calitatea dvs. actuala in firma o veti afla dintr-un certificat constatator, care se poate elibera la cererea oricui. Apelati la un prieten/cunostinta din tara care sa obtina pentru dvs. certificatul constatator pentru firma in cauza, si veti putea verifica in cuprinsul acestuia ce va intereseaza.
Daca doriti sa ii cesionati asociatului partile dvs. sociale, ar trebui sa fie mai mult decat cooperant-incercati totusi sa-l contactati in acest sens.
Cel mai indicat ar fi sa solicitati o copie dupa Actul constitutiv de la Registrul Comertului pentru a vedea care sunt conditiile in care se pot cesiona partile sociale pe care le detineti. Este posibil ca prin Actul constitutiv sa fiti obligat sa notificat asociatului intentia de a cesiona partile sociale.
Mentionez ca in Ceritficatul constatator este prevazut numai numarul partilor sociale pe care le detin asociatii, insa nu si conditii in care se acestea pot fi cesionate.
Vanzare firma
lenuivan
vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o)
Ce acte tb sa intocmesc?
- (vezi toată discuția)