avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concilierea( ptr esalonare datorie) este mai presus ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concilierea( ptr esalonare datorie) este mai presus de termenii contractului ?

Buna ziua , debitorul meu face actiune in anulare (deoarece eu am deschis actiune impotriva lui pe OG119/2007 , si care mi-a fost admisa) si motiveaza astfel:
ca datoria care o are fata de mine nu este exigibila datorita unui proces vb de conciliere , NERESPECTAT INSA DE DEBITOARE , cu plati esalonate saptamanal si cu ultima sapt scadenta undeva prin vara lui 2011. Debitorul nu si-a respectat planul de plati , decat in prima saptamana. Trebuie sa spun ca nu am mentionat nimic in acel proces vb de ce se intampla daca nu-si respecta planul .....deoarece aveam oricum deschisa actiunea in instanta pe 119/2007 si nu credeam necesar ...la momentul acela alte mentiuni sau penalitati in caz ca nu se respecta graficul de plati. Va rog ,daca puteti sa-mi spuneti este temeinica actiunea lui ? Procesul verbal nu este incheiat in temeiul niciunui articol ci este o formulare simplista incheiata intre cele doua parti , dar cum v-am spus fara ca debitorul sa-si respecte scadentele la fiecare saptamana.
Multumesc,
Cristi
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 12:10, 11 Martie 2011
Riscul de a se admite cererea de anulare a ordonanatei de plata este mic. Totusi, daca se intampla si dumneavoastra ati recuperat banii, ramane ca actualul debitor sa incerce sa-i recupereze de la dumneavostra (devine problema lui, bataia lui de cap...). Este mai mult o masura de siguranta - mai bine asa decat sa aveti surpriza sa se respinga actiunea in anulare si sa nu mai gasiti nimic in conturile debitorului, pentru ca a avut timp sa retraga tot.
In prima etapa a executarii se pune poprire pe conturile bancare depistate de executor, macar stiti ca nu va putea sa-si goleasca conturile.
Dar, repet, nu cred ca situatia se va schimba, iar existenta creantei certa, lichida si exigibila, recunoscuta ca atare de catre instanta, va da dreptul sa o recuperati de la debitorul rau-platnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 bluejazz bluejazz Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici. O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere pe oug.119/2007 Lenush_71 Lenush_71 Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii\" semnat si ... (vezi toată discuția)