avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara minori

Buna ziua

As dori sa stiu ce acte/procure/asigurari trebuie facute de catre parinti, pentru a putea pleca copiii din tara cu mine, eu fiind matusa lor. Este vorba de o calatorie in scop turistic pe o perioada de maxim 10 zile, Grecia, daca are vreo importanta si sunt legi diferite in diverse tari.
Evident, parintii nu vor participa.

Va multumesc.
Maria
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:23, 7 Martie 2011
parintii copiilor isi vor exprima acordul in fata notarului ca acestia sa plece cu dvs in grecia in perioada ...
copii vor avea nevoie de pasaport si dvs de cazier judiciar
Multumesc pentru raspuns. Cazierul imi va trebui la notar unde se va da acordul sau la granita?... ca sa stiu in ce moment sa il am pregatit.
Si inca o intrebare mai am, mai este valabila regula conform careia pasapoartele trebuie sa fie valabile 6 luni de la data iesirii din tara?
In afara acordul parintilor, cazier, pasapoarte si de asigurarile medicale de calatorie mai trebuie si alte acte?
Va multumesc inca o data pentru promptitudine.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Miriam82, utilizator
cazierul va e necesar la iesirea din tara.
de alte acte nu aveti nevoie.
pasaportul trebuie sa fie valabil pana la data intoarcerii in tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori bambi.2010 bambi.2010 Buna seara, Sunt divoratat si am 2 copii pe care doresc sa ii pot duce in diverse vacante in strainatate. In urma divortului s-a stabilit de catre judecator ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)