avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA preluare leasing auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

preluare leasing auto

am o firma si vreau sa preaiau un leasing auto pe aceasta firma de la o pers fara firma se poate??in cazul care imi cumparam una noua stiu ca nu se platea tva la ceasta.... in cazul mai sus mentional il mai platesc??
Cel mai recent răspuns: djinn , utilizator 11:24, 28 Martie 2011
Buna,

Platesti TVA. Persoana fizica este doar un utilizator in cadrul contractului de leasing. Relatia ta contractuala va fi cu firma de leasing (cu calitatea de proprietar al masinii), care iti va factura TVA. Partea buna este ca il poti deduce, evident daca firma ta este platitoare de TVA. Mai multe detalii despre leasing si preluare de leasing poti vedea pe leasingportal. ro

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto mitrofan emilia mitrofan emilia ce se poate intampla daca nu se platesc facturile la scadenta ? Sunt sunat si amenintat ca mi se rezilieaza contractul si vine sa ia masina pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Auto pe firma vs. contract de comodat auto cristian_conea cristian_conea sunt titular de intrepr.indiv. si am contract de comodat pt.auto propriu. Conform cod fiscal, trebuie sa deduc cheltuielile numai pt.partea folosita ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4511 claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Care este legislatia la plata tva pentru auto second din vest vândute in Romania? Se plateste tva de catre o firma neplatitoare de tva daca masina se ia pe ... (vezi toată discuția)