avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a obtine custodia copilului

buna tuturor!doresc sa scriu cat mai scurt ,si sper sa se inteleaga ceva...:">
acum 5 ani jumate am cunoscut un grec,am facut un copil care acum are 4 ani,concubinul e trecut pe certificatul copilului de nastere ca tata,eu de 3ani lucrez in barul concubinului,fara asigurare,fara contract,a inceput sa ma intereseze ilegalitatea in momentul in care au inceput problemele intre noi,sa discutam si sa ne certam si mai mult ,si degeabafiind si in alta tara si practic fara munca si fara bani(ptr. ca nu ma platit niciodata),nu stiu daca am sanse sa castig custodia copilului.copilul e tot ce pot avea mai scump pe lume nu pot renunta nicicum la el,as innebuni fara copil....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:20, 10 Martie 2011
1. obtineti custodia copilului si pensia alimentara prin instanta .
2. in caz ca nu achita in termen de 3 luni pensia alimentara puteti sa-l reclamati penal la politie, parchet pentru abandon de familie.
Va aflati in Grecia cu copilul si copilul are cetatenie greaca?
buna ziua.
daca copilul are cetatenie greaca dar si cetatenie romana, puteti demara procedura de incredintare a minorului si in Romania.
depinde insa de mai multe aspecte, respectiv daca aveti resedinta in grecia sau in Romania ..
buna ziua!locuim in grecia,copilul are doar cetatenie greaca,eu sant c am ilegal nu am nici o dovada ca ca locuies aici ,permis de sedere,sant in grecia doar cu carte de identitate ro.cum as putea deskide un proces aici? ,in cazul in care nu imi pot permite un avocat in grecia?
deci practic stati ilegal in grecia de 5 ani, dar aveti un copil cu un cetatrean grec , copil nascut pe teritoriul grec. mergeti la un avocat pentru o consultatie, in sensul ca obligatoriu trebuie sa va faceti rezidenta , in fond locuiti undeva, apoi faptul ca tatal l-a recunoscut trebuie sa contribuie la cresterea lui. Avocatul tb sa rasunda clar la urmatoarele intrebari
1. care sunt legile in privinta concubinajului si daca conviventa este considerata in grecia si daca da ce drepturi aveti.
2. ca sa obtina custodia totala a copilului ce ar trebui sa demonstreze tatal si mai ales cum ati putea sa obtineti pensie alimentara precum si o suma pentru intretinerea dv deoarece nu aveti servici si aveti un copil minor.
3. cereti ajutorul ambasadei romane .
4. ati lucrat la negru in barul respectiv, ei bine nu cred ca legea greaca permite asa ceva, deci ceva argumente ar fi, depinde de dv cum reusiti sa purtati discutia cu respectivul si mai ales ce intentii reale aveti
sfatul meu este sa mergeti de urgenta la un avocat grec.

Alte discuții în legătură

Cetatenia copil și pensie alimentară Alice Al Alice Al Bună ziua. Am un copil din căsătoria cu un cetățean grec.Suntem divorțați de cinci ani. Căsătoria si divorțul au avut loc in România. Copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Custodie minor ContSters172430 ContSters172430 SUNT CASATORITA IN GRECIA CU UN CETATEAN GREC,AVEM UN COPIL IMPREUNA DUPA 2 ANI DE CASATORIE NU NE M AI INTELEGEM EU VREAU SA DIVORTEZ EL NU ESTE DE ACORD SA ... (vezi toată discuția)
Cerere de custodie a copilului hellaschryss hellaschryss as vrea sa intreb persoanele care stiu sau care au trecut prin asa ceva...v-as ruga sa imi spuneti etapele premergatoare pt a putea copilul minor in varsta de ... (vezi toată discuția)