avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a obtine custodia copilului

buna tuturor!doresc sa scriu cat mai scurt ,si sper sa se inteleaga ceva...:">
acum 5 ani jumate am cunoscut un grec,am facut un copil care acum are 4 ani,concubinul e trecut pe certificatul copilului de nastere ca tata,eu de 3ani lucrez in barul concubinului,fara asigurare,fara contract,a inceput sa ma intereseze ilegalitatea in momentul in care au inceput problemele intre noi,sa discutam si sa ne certam si mai mult ,si degeabafiind si in alta tara si practic fara munca si fara bani(ptr. ca nu ma platit niciodata),nu stiu daca am sanse sa castig custodia copilului.copilul e tot ce pot avea mai scump pe lume nu pot renunta nicicum la el,as innebuni fara copil....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:20, 10 Martie 2011
As vreau sa iti dau un sfat bun, dar ai nevoei de un avocat grec. Eu decat stiu fiind o tara comunitara de la UE, sunt supuse la niste dispositie. Legal fiind mama, ai un copil grec, si fiind romana, esti si cetatean european, adica ai multi drepturi pentru a obtin permis de sedere. In primul rand eu am folosi drepturi la munca la un fel de ITM din Grecia. Ca sa dovedesti ca lucrezi acolo. Dar fiind cuplu cu sefu e dificil sa dovedesc o raport laboral. Dar e bine pentru a discuta la proces de divort. In acest proces ai drept sigur la scutirea de plata de taxele judiciare, adica la un avocat din oficiu. Vad ca esti prea izolata, si nu ai cum. Dar incearca la asistenta sociala mai aproapiata. Da in judecata pe tatal. Fiind mama ai multe sanse sa castig procesul de incredintare minorului. Si poti sa aiba si o asociatia de primire pentru mamei cu probleme si copiilor ei. Esti o persoana, si ca tare nu e bine sa te gandesti doar in elemente circunstanciale, daca ai, sau nu, permis de sedere, daca... gandestete pozitiv si cauta ajutor social. O gasesti sigur!.Succes!.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Da, este recomandabil sa consulte un avocat din Grecia.
Daca lucrurile in Grecia merg ca si in Romania nu ar trebui sa aveti deloc emotii.
Tatii in Romania castiga doar in mod cu totul si cu totul exceptional incredintarea minorilor.
Vedeti ce va va sfatui avocatul grec intrucat acesta trebuie sa stie cum sa procedati.
Nu stiu cum este in Grecia dar ar trebui sa il platiti ca sa va informeze corect si sa fie atent la problema dvs.
Daca incercati sa rezolvati problema prin telefon se poate intampla sa nu purtati o discutie amanuntita si...detaliile pot conta enorm intr-un astfel de proces...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia copil și pensie alimentară Alice Al Alice Al Bună ziua. Am un copil din căsătoria cu un cetățean grec.Suntem divorțați de cinci ani. Căsătoria si divorțul au avut loc in România. Copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Custodie minor ContSters172430 ContSters172430 SUNT CASATORITA IN GRECIA CU UN CETATEAN GREC,AVEM UN COPIL IMPREUNA DUPA 2 ANI DE CASATORIE NU NE M AI INTELEGEM EU VREAU SA DIVORTEZ EL NU ESTE DE ACORD SA ... (vezi toată discuția)
Cerere de custodie a copilului hellaschryss hellaschryss as vrea sa intreb persoanele care stiu sau care au trecut prin asa ceva...v-as ruga sa imi spuneti etapele premergatoare pt a putea copilul minor in varsta de ... (vezi toată discuția)