avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cetatenia copil și pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cetatenia copil și pensie alimentară

Bună ziua. Am un copil din căsătoria cu un cetățean grec.Suntem divorțați de cinci ani. Căsătoria si divorțul au avut loc in România. Copilul s-a născut in Romania și nu a fost niciodată in Grecia. Întrebarea mea este dacă fostul soț putea sa-i facă cetățenie greacă fiului său fără acordul meu, punandu-se această problemă cand copilul avea în jur de 1 an.Cum pot afla dacă acum copilul are cetățenie greacă? Mentionez va dețin custodie exclusivă. Totodată, am o sentință definitivă pentru pensie alimentară, dar nu am primit nimic niciodată. Cum o pot pune în aplicare , tatăl locuind și muncind in Grecia?Care sunt căile legale ?
Cel mai recent răspuns: Alice Al , utilizator 18:29, 6 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelaţi la Ministerul Justiţiei, la serviciul de cooperare internaţională, cei de acolo vă vor lămuri.Va trebui să le trimiteţi sentinţa cu privire la pensia alimentară, veţi completa nişte formulare. M.J. are număr de telefon pe site-ul său, apelaţi Relaţii cu publicul şi veţi fi îndrumtă.
Am facut acest lucru prin avocat de 2ori.Nu am primit nici un raspuns in 2ani

Faceţi acest lucru dvs. fără avocat
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a obtine custodia copilului ramona0402 ramona0402 buna tuturor!doresc sa scriu cat mai scurt ,si sper sa se inteleaga ceva...:\"> acum 5 ani jumate am cunoscut un grec,am facut un copil care acum are 4 ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana copil Elena Nica Elena Nica Buna ziua. Am un fiu de aproape 10 ani, nascut in Grecia, Eu sunt romanca si tatal este grec.Suntem casatoriti si locuim in Grecia.Copilul are cetatenie ... (vezi toată discuția)
Cetatenie greaca erina erina care este procedura de obţinere a cetăţeniei greceşti, dacă mă aflu ilegal in Grecia si sunt cetaţean al Republicii Moldova? (vezi toată discuția)