avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

pensie alimentara

as dodori sa stiu ce suma ma obliga legea sa platesc pensia alimentara?
si daca as putea sai pun banii pe card , si sa- primeasca atunci cand va implini 18 ani?sub pretextul ca nu am incredere in mama ei ca-i foloseste numai pt fetita?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:39, 7 Martie 2011
Sunteti angajat cu forme legale?
Este singurul copil pe care il aveti sau mai aveti si un altul in intretinere?
Reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Daca nu mai aveti alti copii, pensia e in cuantum de 25% din venitul d-voastra net. In ce priveste a II-a intrebare .... pana la 18 ani fiica dumneavoastra cu ce ar trebui sa traiasca?
Asta nu inseamna ca nu puteti, dincolo de pensia de intretinere sa-i constituiti un depozit sau sa-i faceti o asigurare pentru a-i asigura o baza la majorat.
1.instanta va va obliga la pensia alimentara in functie de veniturile dvs.
2. pensia alimentara poate fi achitata prin orice mijloace legale direct persoanei careia i-a ramas spre in ingrijire minorul si numai lunar
sant de moment somer
avem o fetita
In acest caz pensia se stabileste in cuantum de 25% raportat la venitul minim pe economie, care in prezent este de 670 lei.
In privinta achitarii pensiei de intretinere, avand in vedere ca aceasta este o prestatie lunara necesara cresterii si educarii minorei, sunteti obligat sa o achitati acesteia lunar, tocmai pentru ca mama sa poate folosi banii in scopul cresterii si educarii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara annya88 annya88 buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in avans? Misbahavin Misbahavin buna seara! se poate plati pensia alimentara in avans pe mai multi ani? dispun de o suma de bani si ma gandeam sa platesc pensia alimentara pentru fetita ... (vezi toată discuția)
Valoarea pensiei de intretinere in 2011 pentru persoanele fara venit buzeadrian buzeadrian Conform unei sentinte definitive si irevocabile sunt obligat la plata unei \"[b]pensii de intretinere in favoarea minorei, in cuantum de 25% din venitul net ... (vezi toată discuția)