as dodori sa stiu ce suma ma obliga legea sa platesc pensia alimentara?
si daca as putea sai pun banii pe card , si sa- primeasca atunci cand va implini 18 ani?sub pretextul ca nu am incredere in mama ei ca-i foloseste numai pt fetita?
Sunteti angajat cu forme legale?
Este singurul copil pe care il aveti sau mai aveti si un altul in intretinere?
Reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Daca nu mai aveti alti copii, pensia e in cuantum de 25% din venitul d-voastra net. In ce priveste a II-a intrebare .... pana la 18 ani fiica dumneavoastra cu ce ar trebui sa traiasca?
Asta nu inseamna ca nu puteti, dincolo de pensia de intretinere sa-i constituiti un depozit sau sa-i faceti o asigurare pentru a-i asigura o baza la majorat.
1.instanta va va obliga la pensia alimentara in functie de veniturile dvs.
2. pensia alimentara poate fi achitata prin orice mijloace legale direct persoanei careia i-a ramas spre in ingrijire minorul si numai lunar
In acest caz pensia se stabileste in cuantum de 25% raportat la venitul minim pe economie, care in prezent este de 670 lei.
In privinta achitarii pensiei de intretinere, avand in vedere ca aceasta este o prestatie lunara necesara cresterii si educarii minorei, sunteti obligat sa o achitati acesteia lunar, tocmai pentru ca mama sa poate folosi banii in scopul cresterii si educarii acesteia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
annya88
buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita ... (vezi toată discuția)