avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Prin sentinta finalade divort s-a stabilit plata unei pensii alimentare in procent de 25% din venitul net al tatalui.Venitul net este in valoare de de 2000 lei, la care se adauga o prima lunara ce a fost incasata in ultimele luni.Se supune calculului procentual si bonusul incasat?
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 09:49, 8 Martie 2011
Daca este un venit permanent, da. Daca nu este un venit permanent, in opinia mea prima nu ar trebui inclusa in calculul venitului pentru stabilirea pensiei de intretinere. Sunt insa instante care au pareri diferite. Am obtinut hotarari judecatoresti care exclud primele din calcul, dar am primit si hotarari care nu le exclud. Daca nu includeti in calcul, riscati o actiune in instanta, pe care insa este posibil sa o si castigati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara robertpetrescu robertpetrescu Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul platii unei pensii alimentare unei minore este corect ca instanta sa supuna procentului stabilit , si veniturile ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreþinere pentru minori Jonny93 Jonny93 Atunci când obligaţia de întreţinere este stabilită în cuantum procentual din veniturile nete realizate, se iau în calcul şi premiile sau ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire a paternitatii,nu am avut inca prima infatisare...insa vroiam sa va intreb pentru a fi pregatit,cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)