avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament obtinut prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament obtinut prin donatie

Buna ziua,
Detin un apartament de 2 camere.Initial apartamentul a fost dobandit prin contract de vanzare cumparare de catre mine si sotul meu in procent de 35% si parintii mei in procent de 65%.In urma cu 6 ani am divortat,s-a dezbatut partajul si i-am achitat fostului sot suma decisa de catre instanta.In fata unui notar fostul sot a declarat ca a fost despagubit,partea sa din apartament fiind intabulata pe numele meu.Acum 4 ani parintii mei mi-au donat partea lor si toata proprietatea a fost intabulata pe numele meu.Am un singur frate care la momentul donatiei din partea parintilor a fost de fata si a dat o declaratie in fata notarului exprimanadu-se ca nu este interesat de aceasta proprietate.Intrebarea mea este:pot vinde acest apartament unui cuplu care acceseaza un credit bancar?Ce solutii exista in cazul in care banca deja mi-a spus ca nu accepta actele in forma actuala?Merita sa anulam donatia si sa incercam sa vindem ,eu si parintii mei?
Dar in cazul vanzarii catre un cumparator cu banii cash?Poate fi acesta descurajat in a cumpara datorita acestei donatii?Precizez ca parintii mei sunt de acord sa mai dea o declaratie in caz de necesitate specificand ca nu au nici o pretentie asupra acestui apartament.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:40, 11 Martie 2011
am patit si eu la fel cu banca......ei nu accepta donatia...
exista o portita de anulare a donatiei pt ingratitudine ( comportament inadecvat catre parinti).....
E adevarat ... cu ingratitudinea. Nu stiu daca exista vreun caz de ingratitudine la romani .... in ultima suta de ani. =D> :D. Asta aduce cumva cu povestea lui Creanga, cu drobul de sare.... Cine e mama speriata, cine e copilul care plange si care e drobul de sare ... . ramane sa mai cercetam. Serios vorbind, banca este cea care da imprumutul, pentru ca vrea, nu pentru ca e obligata. Si pentru ca refuzul sa fie politicos, il imbraca frumos intr-un vesmant numit "precautiune". "Dom'le, tre' sa fim prudenti cu astia, cu donatiile, pentru ca pot fi niste ticalosi, niste ingrati..."
Banca la romani ! Asta e !#-o
Este dreptul bancii de a lua decizia.
Incercati si la alte banci.
Asa cum spunea si Andreea, acestea sunt motivele pentru care bancile se feresc de donatii in istorice: raportul donatiilor; in plus, revocarea lor cum spunea Leonte.

Ambele motive sunt puerile, juridic vorbind, neavand temei real.
Orice revocare sau raport nu va influienta cumparatorul si, implicit, banca. Este insa o problema cand juristul bancii stie ceva, insa nu pana la capat. Sau... nu vor sa dea credite, caz in care cauta motive.

Stefan, nu exista din partea bancii niciun motiv de refuz dpdv legal: nici volum mai mare de munca, nici alergatura, nici riscuri... In concluzie, nu exista o complicatie, cel putin nu dpdv legal.
Motivul o exista, dar e altul.
Nu despre motive este vorba. ci despre pretexte. Pretextul e o forma eleganta a bancii de a te refuza pe un motiv aparent intemiat, in realitate, cu totul fara temei.#-o

Alte discuții în legătură

Aș dori să cumpăr, cu credit ipotecar, un apartament dobândit de vânzător prin donație. care sunt riscurile mele? mosgenache mosgenache As dori sa cumpar un apartament prin creditt ipotecar. Vanzatorul a obtinut apartamentul prin donatie de la parinti. Actul notarial de donatie are doua ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul nu mai doreste sa cumpere din cauza ca am act de donatie Mary_1980 Mary_1980 Buna ziua, Sunt la ultima etapa a vanzari, incheierea contractului de vanzare-cumparare dar cumparatorul nu mai doreste sa cumpere findca a auzit ca ... (vezi toată discuția)