As vrea sa stiu in ce conditii este posibila atacarea unei hotarari a TMB inainte de motivarea aceasteia de catre instanta,avand in vedere ca adeseori redactarea motivarii dureaza mai mult de 30 de zile si este posibil ca atunci cand voi primi comunicarea prin posta sa nu fiu prezent in Bucuresti,si deci sa nu pot actiona in sensul formularii apelului.
Multumesc anticipat
Nu ati spus daca hotararea este data cu drept de apel sau de recurs, asa ca raspunsul meu va avea in vedere cele doua situatii, intrucat sunt sub regimuri juridice diferite.
1. Termenul de apel curge de la data comunicarii hotararii judecatoresti. Chiar daca declarati apelul inainte de motivarea hotararii, cerinta motivarii apelului poate fi indeplinita cel mai tarziu pana la prima zi de infatisare
2 . Recursul, insa , se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inlauntrul termenului de recurs. Termenul pentru depunerea motivelor de recurs se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul a fost declarat mai inainte.
In cazul apelului sanctiunea pentru nemotivarea cererii este decaderea In cazul recurslului, acesta este nul daca nu a fost motivat in termenul legal.
Tardivitate recurs
ni_leta
Buna ziua si Paste fericit!!
Va rog daca imi poate raspunde cineva:
Am declarat recurs (calea de atac nu prevede si apelul ci numai fond la Tribunal si ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat
avocatul meu nu a motivat recursul in termenul prevazut de lege. am vazut ca unele dintre motivele de recurs sunt luate in considerare din oficiu de catre ... (vezi toată discuția)