avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua

buna ziua,
administratorul vrea sa dea in judecata angajatorii(inginer chimist, director comercial, contabil) intrucat acestia s-au ocupat de livrarea unui camion cu marfa.
Marfa s-a facturat catre cumparator, contabila a inregistrat factura, dar cumparatorul nu vrea sa achite intrucat marfa e proasta.
Iar administratorul vrea sa dea in judecata angajatii ca nu s-au ocupat cu recuperarea baniilor, contabila ca a inregistrat factura.
Ce e de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: livia.mazare , utilizator 11:14, 8 Martie 2011
depinde ce scrie in fisa postului pentru fiecare din acesti angajati. dupaopinia mea ar fi trebuit sa existe o comisie de receptiea marfii care ar fi trebuit sa accepte sau sa refuze marfa. odata acceptataaceasta ar trebui platita. cel mai bine este sa consultati un avocat caruia sa ii puneti la dispozitie organigrama societatii, fisa de post, regulamentul intern si orice documente aveti in favoarea dumneavoastra. de asemenea si cererea de oferta, oferta si comanda marfii..succes
nu exista fisa postului , organigrama, comana sau alte documente. doar intelegeri verbale.
deci ce se poate face?

angajatorul dumneavoastra nu va poate da pe dumneavoastra in judecata pentru faptul ca el nu isi recupereaza banii de la cumparator. eventual il da in judecata pe cumparator, acesta vine si spune ca marfa nu are calitatea necesara, cu toate ca odata ce a primito si nu a trimiso inapoi nu prea are motive sa nu o plateasca.
cine este vinovat de calitatea marfii? oricum ar fi nu sunteti dumneavostra recuperatori:D. sa isi angajeze servicii de acest fel. nu prea are cadrul legal sa va impuna recuperarea banilor de la cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz special carmencita76 carmencita76 buna ziua, va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema.O colega s-a angajat anul trecut in iunie la o firma din brasov ca si contabila pt punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura in lipsa comenzii barry_w barry_w O firma F1 a executat niste produse in baza unei intelegeri verbale intre patronii celor 2 firme. Firma F2 a primit produsele si le-a vandut firmei F3. Firma ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)