avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drept de proprietate

Am mostenit o proprietate compusa din teren (cota indiviza) si susbsolul imobilului aferent acestui teren. Dupa ce am mostenit aceasta proprietate am constatat ca actul de proprietate al defunctului prezinta mai multe erori si omisiuni care m-au impiedicat sa realizez intabularea proprietatii in vederea vanzarii acesteia. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a ceda unuia dintre coindivizari dreptul de proprietate pe care il detin asupra terenului si partea din imobil doar prin cedarea dreptului de proprietate fara a mai fi intabulat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:31, 27 Mai 2008
Nu veti putea instraina fara intabularea in Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune bz50rin bz50rin Pot sa cumpar ,,cota indiviza\'\' a surorii mele daca nu exista nici un fel de act ci doar certificatul de mostenitor in care sunt trecute casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cota parte zuzzu zuzzu Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, ... (vezi toată discuția)