avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie - cat poate dura intocmirea dosarului penal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie - cat poate dura intocmirea dosarului penal de catre politie?

Buna ziua. Cat poate dura intocmirea dosarului penal de catre politie? Fapte: in data de 11 decembrie 2010 am fost oprit de o patrula (nu de rutier), verificat si i-au chemat pe cei de la rutier cu etilotestul. a iesit 0.73. Mi s-au recoltat si probele biologice -2. Deoarece totul s-a produs sambata noaptea, am achitat probele in cursul saptamanii urmatoare. Mi s-a eliberat dovada fara drept de circulastie. Sambata noaptea, la recoltarea probelor, am declarat medicului examinator ca am baut 2 beri si ca iau medicamente pentru diabet si de tensiune. La politie nu am semnat niciun proces verbal, nicio declaratie-nimic. La ceva timp dupa achitarea probelor, am reusit sa aflu - neoficial - ca rezultatele sunt 1.2 cu 1.0. Intrebare 1: CUM POT AFLA OFICIAL REZULTATUL ALCOOLEMIEI? De ce nu mi se poate elibera o copie a buletinului de analiza? Intrebare 2: CAT DUREAZA PANA LA TRIMITEREA DOSARULUI LA PARCHET? Peste cateva zile se implinesc 3 luni de cand s-au intamplat acestea si nu am mai primit nici un semn de nicaieri. Un avocat mi-a spus sa nu ma interesez la politie de dosar, ca as face mai rau. Ce ma sfatuitisa fac? Sa mai astept? sa ma duc la politie? la parchet?
Cel mai recent răspuns: sory29 , utilizator 19:08, 8 Martie 2011
sal.mie mi-a iesit 0 80 in sange tot neoficial am aflat si eu da l-am anuntat pe politist ca stiu ca au venit analizele da nu stiu rezultatu. l-am tot stresat pana m-a chemat si mi-a zis, era nervos rau.mi-a zis sa vina cazierul rutier c-am 2 luni si apoi vede ce face cu dosaru.la mine e altceva nu e peste 0 80.eu am 2 sapt si rez il am oficial si cererea de cazier rutier facuta.asa ca insista ca trei luni au trecut pana trimite dosaru inca 3 si la procuror cine stie.insista ca nu pierzi nimic in plus.ei au buletinu de analize da nu-i intereseaza de tine
Nu exista stipulat termen limita pentru intocmire dosar pentru fapta specificata de dvs
Cercetarea cauzei este conditionata de parcurgerea etapelor necesare constatarii situatiei de fapt
Aveti in vedere si bagajul de activitate si numarul diproportional de angajati responsabili in cercetarea cauzelor
Corecta precizarea referitoare la "nestressarea "organului de cercetare
Eventual puteti adresa cerere catre parchet,cu solicitarea comunicarii stadiului cercetarilor sau,solutia dispusa in cauza
Multumesc. La politie as putea totusi sa ma interesez daca s-a cerut cazierul rutier, eventual? Sau - pentru ca i-as stresa - imi bat singur cuie in talpi? ... Macar sa stiu: la deal sau la vale? Asteptarea este cea mai rea pedeapsa ... atunci cand realizezi prea tarziu cata nevoie ai de permisul pe care l-ai dat "de buna-voie"
chiar trebuie sa te interesezi!apeleaza si la comandantul politiei ptr. a stii de stadiul dosarului,e dreptul tau!crezi ca lor le pasa ca esti ,,baiat bun,,?cum au ocazia sa te infunde o fac fara nici o problema(pentru muritorii de rand,binenteles)legea e lege si trebuie respectata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - cum pot afla care este stadiul dosarului? siringa siringa salutare acum ceva timp am lovit usor o masina frontal ,nu au fost victime doar pagube materiale .eu avand o alcoolemie de 0.73 la etilotest s-au recoltat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal.. ploscaru ploscaru Buna ziua! in luna ianuarie am facut o mare gresala sa consum alcool si a ma sui la volan am fost oprit de politie unde a iesit o alcoolemie de 0.64 am fost ... (vezi toată discuția)
Carnetul de conducere mariusserban mariusserban Anul trecut am avut un accident.In urma accidentului o persoana a fost dusa la spital dar nu a fost retinuta si a primit 0 zile ingrijiri medicale.Carnetul meu ... (vezi toată discuția)