avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna Dimineata!!am si eu o intrebare...dupa cat timp am dreptul sa iau concediu de odihna,avand in vedere ca sunt angajata din februarie 2008?si care este textul de lege unde pot sa citesc amanunte?
va multumesc anticipat pentru raspuns....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 22 Iunie 2008
Durata minima este de 21 de zile lucratoare, potrivit CCMN pe anii 2007-20010.
Eu nu inteleg cum respectam art 143 (5) codul muncii care ne specifica efectuarea c.o . partial 15 zile lucratoare de concediu neintrerupt, daca salariata de mai sus are lucrate doar cateva luni?credeam ca isi poate lua co cat are dreptul, numai in cazul incetarii activitatii.
Art. 143 alin.5 se refera la programarea fractionata a CO.
Angajatul isi poate lua intreg CO aferent unui an calendaristic lucrat sau aferent perioadei lucrate intr-un an de zile.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai clar.Vreau sa fac o plangere la ITM deoarece sunt angajata part-time si desi eu stiu ca am dreptul la concediu de odihna de minim 20 de zile mi s-a zis de la firma ca am doar 10 zile pe an.Ma puteti ajuta sa imi argumentez plangerea pt ca,recunosc,nu am incredere in functionarii ITM:"> si vreau sa scriu in sesizare si argumentele legale,sa nu se mai deranjeze prea mult:)

Va multumesc
Nu cred ca trebuie sa-i desconsiderati pe functionarii de la ITM :( .... raspunsul la problema dvs il gasiti in art.103 alin.1 din Codul muncii care prevede ca salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Concediul minim de odihna este de 21 de zile lucratoare (potrivit art.56 alin.1 din CCMN) si nu de 20 de zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Platirea concediului pe anul in curs MacsimMihai MacsimMihai Buna seara...am facut o cerere pentru un avans pe banii de concediu pt anul 2011, concediul nefiind luat si am fost refuzata. Are dreptul angajatorul sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu cristinablazs cristinablazs buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de odihna...in 7.12.2012 am revenit la munca din CCC(2ani) si as dorii sa stiu dupa cat timp as putea sa ... (vezi toată discuția)
Co pentru gravide mitospitea mitospitea LA CAT CONCEDIU DE ODIHNA AM DREPTUL DACA NASC IN JUR DE 3 NOIEMBRIE? IN CONTRACT SCRIE CA AM DREPTUL LA 21 DE ZILE PE AN. POT SA LE IAU PE TOATE? SAU DOAR ... (vezi toată discuția)