avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna Dimineata!!am si eu o intrebare...dupa cat timp am dreptul sa iau concediu de odihna,avand in vedere ca sunt angajata din februarie 2008?si care este textul de lege unde pot sa citesc amanunte?
va multumesc anticipat pentru raspuns....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 22 Iunie 2008
Am zis minim 20 de zile lucratoare pt ca acesta este primul an de angajare si asa scrie in contractul colectiv de munca pe 2007-2010 la art.56 alin2 lit b
Sunt reticenta in privinta lor deoarece am depus o sesizare acum 36 de zile si inca nu am primit niciun raspuns.:(
Multumesc
Intr-adevar, salariaţii nou-angajaţi, pentru primul an de activitate înscris în cartea de muncă, au dreptul la un concediu de odihnă plătit cu o durată minimă de 20 de zile lucrătoare.

Daca nu ati primit un raspuns la sesizarea dvs, adresati-va forului superior ITM-ului care este Inspectia Muncii ori duceti-va la ITM si vedeti ce s-a intamplat cu sesizarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platirea concediului pe anul in curs MacsimMihai MacsimMihai Buna seara...am facut o cerere pentru un avans pe banii de concediu pt anul 2011, concediul nefiind luat si am fost refuzata. Are dreptul angajatorul sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu cristinablazs cristinablazs buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de odihna...in 7.12.2012 am revenit la munca din CCC(2ani) si as dorii sa stiu dupa cat timp as putea sa ... (vezi toată discuția)
Co pentru gravide mitospitea mitospitea LA CAT CONCEDIU DE ODIHNA AM DREPTUL DACA NASC IN JUR DE 3 NOIEMBRIE? IN CONTRACT SCRIE CA AM DREPTUL LA 21 DE ZILE PE AN. POT SA LE IAU PE TOATE? SAU DOAR ... (vezi toată discuția)