avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cerere de intrare in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cerere de intrare in faliment

Buna ziua,
va rog, daca se poate sa ma lamuriti cu o problema:
- trebuie sa fac o cerere de intrare in faliment, am inteles ca nu este o cerere tip, catre cine trebuieste adresata aceasta cerere ?
- daca nu depun actele cerute de lege, stiu ca se declara mai repede falimentul, insa, ce se intampla cu o creanta pe care o am la un debitor cu care firma este in proces.. se pierde sau se va ocupa altcineva, desemnat de tribunal , de recuperarea ei ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: jblt , utilizator 12:23, 14 Martie 2011
Cererea de faliment trebuie redactata de dvs si se adreseaza Sectiei Comerciale a Tribunalului in a carei raza teritoriala se afla sediul firmei.
Cererea trebuie insotita de actele prevazute de art. 28 din legea 85/2006.Nedepunerea acestor acte atrage aplicarea sanctiunilor prevazute de art. 147 din legea 85 - amenda sau inchisoare de la 1 la 3 ani.
In privinta creantei, aceasta poate fi recuperata de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar desemnat de instanta.
Buna ziua,
multumesc mult !
imi puteti spuen va rog daca administratorul judiciar/lichidatorul judiciar trebuie platit de mine ?
Onorariul este fixat de catre instanta si se suporta din averea societatii debitoare. In cazul in care nu exista disponibilitati banesti pentru acoperirea acestuia, urmeaza sa fie suportat, la inchiderea procedurii, de stat prin fondul de lichidare.
Va multumesc foarte mult !
Buna ziua,
imi permit sa revin cu unele intrebari si v'as ruga sa ma ajutati.

1- nu pot depune actele necesare pt intrarea in faliment (bilantul, balanta, contul de profit si pierdere), contabilul nu vrea sa'mi dea bilantul din cauza unei datorii pe care o am la el.
Daca scot extrasele de cont de la banca, pot inlocui aceste documente ?

2- daca depun cererea la tribunal fara aceste documente, pot sa patesc ceva si ce ?

3- curand expira sediul social al firmei, daca nu am sa'l prelungesc ce se poate intampla(am inteles ca se dizolva firma) eu ce pot sa patesc, am 4500 lei datorie la stat.
Daca se dizolva firma , mai pot recupera creanta de 10 mii de euro pe care ,o am la un client si in ce fel ?

va rog sa ma ajutati cu aceste lamuriri, sunt destul de bulversat si nu stiu cum sa reactionez.

Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma jblt jblt Buna ziua, imi permit sa revin cu unele intrebari si v'as ruga sa ma ajutati. 1- nu pot depune actele necesare pt intrarea in faliment (bilantul, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate magyari magyari In cazul in care impotriva unei societati a fost pornita procedura insolventei, depun cerere de admitere a creantei, pentru a recupera - teoretic - datorii de ... (vezi toată discuția)
Salarii de recuperat in caz de insolventa BOGDAN1986 BOGDAN1986 Am fost la cei ce de asigurarii,dar mi-au spus ca angajatorul trebuie sa ma plateasca. Cei de la PIC imi spun ca nu au bani.Concediile medicale sunt la ... (vezi toată discuția)