avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dizolvare Firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dizolvare Firma


Buna ziua,
imi permit sa revin cu unele intrebari si v'as ruga sa ma ajutati.

1- nu pot depune actele necesare pt intrarea in faliment (bilantul, balanta, contul de profit si pierdere), contabilul nu vrea sa'mi dea bilantul din cauza unei datorii pe care o am la el.
Daca scot extrasele de cont de la banca, pot inlocui aceste documente ?

2- curand expira sediul social al firmei, daca nu am sa'l prelungesc ce se poate intampla(am inteles ca se dizolva firma) eu ce pot sa patesc, am 4500 lei datorie la stat.
Daca se dizolva firma , mai pot recupera creanta de 10 mii de euro pe care ,o am la un client si in ce fel ?

va rog sa ma ajutati cu aceste lamuriri,
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: jblt , utilizator 12:20, 23 Martie 2011
vorbiti cu un administrator judiciar care ar trebui sa preia cazul, adica d-voastra ca reprezentatn al firmei doriti sa faceti o cerere in instanta pentru deschiderea procedurii falimentului. faceti aceasta cerere in care sa mentionati si administratorul judiciar care sa se ocupe de cazul d-voastra. Acesta va poate da toate detaliile privind obligatia contabilului de a depune documentele, inclusiv sa se inscrie si el la masa credala cu datoria pe care o are la d-voastra si amenda la care se supune nepredand actele.
prin actiunea administratorului judiciar puteti sa va recuperati creanta de la debitorul d-voastra in cadrul procedurii de insolventa. referitor la sediul parerea mea este sa va grabiti cu cererea inainte de expirarea termenului privind sediul social. nu sunt sigura mai verificati.
Multumesc pt raspuns,
imi puteti spune care ar putea fi costurile cu administratorul judiciar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de intrare in faliment jblt jblt Buna ziua, va rog, daca se poate sa ma lamuriti cu o problema: - trebuie sa fac o cerere de intrare in faliment, am inteles ca nu este o cerere tip, catre ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat gigi2005 gigi2005 sunt studenta si mi-am deschis acum 2 ani o mica firma de servicii. Am lucrat o perioada insa contabila nu mi-a depus nici o declaratie, bilant, etc. Inutil sa ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)