avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am o intrebare va rog, daca instanta decide sa se plateasca pensie alimentara pana la terminarea studiilor ( facultatea) dar nu mai mult de 25 ani, pana cand se plateste pana se termina studiile sau pana se implineste varsta de 25 ani?
pana la terminarea studiilor...dar daca continua cu masterat si cu alte post-univ. si depaseste 25 de ani, nu mai primeste pensia.

www.avocatura.cabanova.ro
Deci trebuie sa primeasca pensie si cat da masterul ,etc pana la 25 ani ? Are 24 si termina acum facultatea ..
buna ziua!
Daca termina acum ,imediat dupa ce a luat ultimul examen sa-si ia o adeverenta prin care sa teste ca este absolventa si sa incerce sa se inscrie acum la masterat daca se poate si atunci curge un continuare pensia de intretinere.Consider ca cel care o datoreaza,are atata omenie sa se achite de aceste obligatii,umane,familiale ,legale, etc
Pensia alimentara se plateste pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani ... nu 25 de ani :)
Cel mult inseamna ca daca are 25 (sau 26) ani si inca este la studii, nu mai are dreptul la pensie
Si daca a terminat studiile dar are sub 25 (26), deasemenea nu mai are drept la pensie.

Daca nu e bine ce zic, va rog sa ma corectati.

Si vin si eu cu o intrebare: pentru ca un angajator sa faca poprire pt pensie alim. este suficienta remiterea comunicarii facuta de Judecatorie la o firma unde a lucrat anterior angajatul; sau e nevoie de o noua Comunicare facuta de Judecatorie , la cerere persaonei care beneficiaza de pensie?

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major caloian caloian Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Urichianu Urichianu baiatul meu implineste 25 ani pe 11.04. 2013. Anul acesta a terminat facultatea si ar dori sa continue studiile si la masterat. El primeste lunar o pensie de ... (vezi toată discuția)