avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamurire taxa participare licitatie(executare silita)
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamurire taxa participare licitatie(executare silita)

Am o Intrebare.
Este vorba de un imobil scos la licitatie de o societate de insolventa. Am depus oferta pentru imobil iar acum urmeaza sa depun cei 10% din valoarea imobilului pentru a participa la licitatie. Problema mea este ca firma respectiva mi-a zis ca primesc un cont unde sa virez cei 10% si atat, nu semnam nici un act nimic.
Intrebarea mea este ca nu ar trebui sa dovedim prin act ca de fapt ce platesc eu la contul respectiv. Ma ingrijorez sa nu pierd banii respectivi.

Inca o intrebare, cei 10% se vor scade din pretul imobilului, sau reprezinta doar o taxa?

Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:16, 9 Martie 2011
recipisa pe care o primiti la depunerea celor 10 procente din pretul imobilului reprezinta conditia esentiala pentru ca dvs. sa puteti participa la licitatie. daca dvs. veti adjudeca imobilul la licitatie, va trebui sa depuneti si diferenta de pret.
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu m-am lamurit.
Lichidatorul imi va comunica un numar de cont la careeu virez suma respectiva.
Eu m-am gandit ca inainte sa semnam un act prin care se vor clarifica conditiile.
Ca in afara de extrasul de cont nu o sa am alt act, astfel de unde pot sa fiu sigur ca suma respectiva va fi restituita in cazul in care nu eu castig la licitatie? Sau de unde stiu ca cei 10% in cazul in care castig va reprezenta o parte din valoarea imobilului?
asa prevede legea. Daca nu adjudeci, vei primi banii inapoi.
Daca adjudeci vei adjudeca la pretul X din care ai platit cautiunea de participare la licitatie in cuantum de Y. Ramane diferenta de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil prin executor bancar mormelvio mormelvio Buna tuturor. Am si eu o intrebare cu privire la adjudecarea unui imobil la o licitatie facuta de o banca prin executorul propriu bancar. Imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)