avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adjudecare imobil prin executor bancar
Discuție deschisă în Executare silită

adjudecare imobil prin executor bancar

Buna tuturor.
Am si eu o intrebare cu privire la adjudecarea unui imobil la o licitatie facuta de o banca prin executorul propriu bancar.
Imobilul a fost evaluat in anul 2008 la 35000Euro, cand era varful de preturi, de atunci piata a scazut in orasul meu cam cu 30-40%.
Raportul de evaluare pe langa ca e facut in 2008 si valoarea sigur a fost majorata articial, mai are si greseli semnificative care au influentat pretul, respectiv a spus ca are gazul introdus si incalzire pe combustibil gazos in conditiile in care gazul este in fata portii, canalizarea la fel scrie ca exista si ea nu este nici macar in curte.
Nu s-a prezentat nimeni la licitatie si astfel de la a doua pretul a scazut la 75% din valoare adica la 26.250 Euro. Au mai trecut 2 termene si tot nu s-a prezentat nimeni, pretul de pornire a ramas in continuare la 75% din valoarea evaluata.
Eu sunt foarte interesata de teren, casa e de demolat. Am cerut sprijinul unei agentii imobiliare si mi-a spus ca opinia lor este ca un pret de piata corect ar fi cam 15000Euro. Eu am 60.000 Ron de toti, suma care se apropie de cat mi-au zis cei de la agentie...asa ca ma gandesc sa particip la licitatia urmatoare. Am discutat cu cei de la banca si mi-au spus ca ei sunt dispusi sa coboare pretul pana la 20.000Euro...nici decum la cei 60000 ron pe care ii ofer eu. Intrebarea mea pentru voi este urmatoarea:
Daca ma prezint la urmatoarea licitatie, depun cautiunea de 10% si fac o oferta de cumparare pe 60000Ron si nu se va mai prezenta nimeni la licitatie sau oferta mea va fi cea mai mare, banca este obligata sa adjudece licitatia la pretul cel mai mare oferit asa cum scrie in Art. 509 alin. 5, adica mie??
Poate impune banca ca suma de adjudecare sa fie de cel putin 20000Euro?? Oricum suma pe care ei o au de recuperat de la debitor este de 90.000 Euro si mai au inca cateva imobile de executat....
In cazul in care bunul nu-mi este adjudecat pe motiv ca pretul oferit este "derizoriu", pot face o contestatie la executare sau orice altceva ca sa pot demonstra ca pretul oferit de mine este corect?? Sunt dispusa sa cer si un nou raport de evaluare ca sa demostrez ca pretul de piata actual este cu mult sub raportul lor de evaluare facut in 2008. Va rog spuneti-mi procedura si termenul in care se poate face contestatia...
Va multumesc tuturor de ajutor !


Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 20:00, 20 Iulie 2011
Hai sa o luam punctual.
Daca deja e la un termen avansat de licitatie - 5-6-7 poti discuta cu ei sa vanda la cat oferi tu. Pentru ca nu le convine nici lor sa stea cu el 2 ani in licitatie. Daca deja la al 4-5-6 termen nu vine nimeni, e clar ca imobilul nu e atractiv. Asta ii va face sa lase la pret.
Daca te duci singura la licitatie si oferi 60000 ron si ei nu vor sa vanda vei bate drumul degeaba. De ce? Pentru ca uzand de principiul disponibilitatii creditorului vor cere suspendarea executarii din nu stiu ce motiv/ amanarea acesteia invocand nu stiu ce. Pe aceste cazuri toti care au introdus actiuni in instanta au pierdut.
Daca totusi se deschide licitatia, vor putea prelua in contul creantei imobilul, la 75% conform legii ( adica la pretul de pornire).
Daca nu fac asta, tu vei fi singura, nu vei oferi pretul de pornire, licitatia va continua de la cel mai mare pret oferit care este al tau, 60.000 lei, dar unde este licitatia? O licitatie presupune minim 2 participanti. Altfel nu e licitatie fiindca nu are cine sa liciteze.
Deci, pentru ca tu sa iei la cel mai mare pret oferit, trebuie sa fie minim 2 participanti la licitatie.
Iti repet, fara acordul lor pe pret e pierdere de timp. Nu castigi nimic in instanta. Pierzi timp si bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)
Pret adjudecare imobil ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost ... (vezi toată discuția)