avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj

Buna ziua,
Am beneficiat de ajutor de somaj dupa terminarea studiilor in perioada 1998-1999 (acele 9 luni si inca cateva), va rog sa-mi spuneti daca se considera vechime in munca sau la pensie? Mai are rost sa obtin acea adeverinta? pt ca atunci cand am terminat ajutorul de somaj nu mi s-a dat nici un documet.Va multuesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters57911 , utilizator 00:22, 29 Mai 2008
Perioada in care ati beneficiat de ajutor de somaj este asimilata vechimii in munca, deci raspunsul la intrebarea dvs. este pozitiv.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Am sunat la acea agentie de ocupare o fortelor de munca si mi s-a spus ca nu este considerat ca vechime acea perioada de ajutor de somaj, ci doar din anul 2001.
In perioada 27 februarie 1991 - 01 martie 2002 a fost in vigoare Legea nr.1/1991, care la art. 15 prevedea ca : Perioada pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau ajutor de integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.76/2002 (1 martie 2002), aceasta prevede la art. 36 alin.1 : Vechimea în muncă recunoscută pentru stabilirea drepturilor de şomaj prevăzute de Legea nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională, republicată, cu modificările ulterioare, până la data intrării în vigoare a prezentei legi se asimilează cu stagiul de cotizare.
Va multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul din 2000-2001 ca spor de vechime in munca - va rog ajutati-ma haralambie06 haralambie06 as dori sa stiu si eu daca poate sa-mi spuna cineva daca intra in calculul sporului de vechime in munca in functia de consilier juridic somajul de care am ... (vezi toată discuția)
Somaj=vechime in munca? gicubutnaru gicubutnaru As dori sa stiu daca perioada in care am fost somer este considerata vechime in munca si daca va fi trecuta in cartea de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Somajul ca vechime..... DimitriP DimitriP Buna seara... M-ar interesa urmatoarea problema.....somajul ce efecte produce privind calculul vechimii in munca, si a zilelor de concediu de odihna (daca ... (vezi toată discuția)