Buna ziua,
Am beneficiat de ajutor de somaj dupa terminarea studiilor in perioada 1998-1999 (acele 9 luni si inca cateva), va rog sa-mi spuneti daca se considera vechime in munca sau la pensie? Mai are rost sa obtin acea adeverinta? pt ca atunci cand am terminat ajutorul de somaj nu mi s-a dat nici un documet.Va multuesc.
Am sunat la acea agentie de ocupare o fortelor de munca si mi s-a spus ca nu este considerat ca vechime acea perioada de ajutor de somaj, ci doar din anul 2001.
In perioada 27 februarie 1991 - 01 martie 2002 a fost in vigoare Legea nr.1/1991, care la art. 15 prevedea ca : Perioada pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau ajutor de integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate.
Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.76/2002 (1 martie 2002), aceasta prevede la art. 36 alin.1 : Vechimea în muncă recunoscută pentru stabilirea drepturilor de şomaj prevăzute de Legea nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională, republicată, cu modificările ulterioare, până la data intrării în vigoare a prezentei legi se asimilează cu stagiul de cotizare.