avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul ca vechime.....
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul ca vechime.....

Buna seara...
M-ar interesa urmatoarea problema.....somajul ce efecte produce privind calculul vechimii in munca, si a zilelor de concediu de odihna (daca este luat in calcul), incepand cu 1990 si pana astazi.
Multumesc anticipat....cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 30 Noiembrie 2014
Depinde despre ce perioada este vorba. Astfel :
- Potrivit prevederilor art. 13 din Legea 1/1991 (abrogata): "Perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primesasca ajutorul de somaj constituie vechime in munca si nu intrerupe vechimea in munca si in aceeasi unitate".

- Legea 76/2002 la art. 36 prevede ca: "(1) Vechimea în muncă recunoscută pentru stabilirea drepturilor de şomaj prevăzute de Legea nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională, republicată, cu modificările ulterioare, până la data intrării în vigoare a prezentei legi se asimilează cu stagiul de cotizare."

Prin urmare, perioada de somaj nu se ia in calcul la stabilirea numarului de zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj=vechime in munca? gicubutnaru gicubutnaru As dori sa stiu daca perioada in care am fost somer este considerata vechime in munca si daca va fi trecuta in cartea de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Somajul se considera vechime in munca? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarele intrebari: - se considera somajul vechime in munca si unde este reglementat acest lucru? - daca am fost somer pot ... (vezi toată discuția)
Somajul din 2000-2001 ca spor de vechime in munca - va rog ajutati-ma haralambie06 haralambie06 as dori sa stiu si eu daca poate sa-mi spuna cineva daca intra in calculul sporului de vechime in munca in functia de consilier juridic somajul de care am ... (vezi toată discuția)