avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare plangere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare plangere

In conditiile in care un reclamantul sufera de infarct cerebral, stare confuzionala, hemipareza, dizartie, instanta de judecata ar trebui sa-i anuleze/respinga plangerea?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 18:21, 8 Martie 2011
Nu , pe aceste criterii nu cred sa se respinga o plangere.Daca exista date si indicii cum ca a fost comisa o infractiune impotriva sa, indiferent ca este o persoana bolnava, trebuie efectuate cercetari.Iar o persoana cu aceste afectiuno , daca nu are discernamant in mod necesar are nevoie de un reprezentant legal, care va face plangerea in numele lui.
Dar instanta cum isi da seama ca plangerea reprezinta vointa respectivului, cu atat mai mult cu cat nu poate fi interogat, si nu este vorba de o manipulare?
E vorba despre plangere penala sau de un proces civil?
Daca persoana respectiva ( reclamant ) este lipsita de discernamant , neavand deci capacitate de exercitiu, ca atare nu va avea nici capacitate procesuala, adica de a sta singur in judecata.Si in axcest caz are nevoie de un reprezentant legal care sa exercite drepturile celui bolnav , in numele acestuia.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters181996, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de reprezentare persoana cu probleme medicale PRONET PRONET Care este procedura legala sau ce posibilitati sunt de reprezentare a unei persoane ce a suferit un accident cerebral ce i-a afectat posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Neprezentare ca martor la proces eooddd eooddd Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie. Mama mea a primit o citatie pentru a se prezenta ca martor la un proces de divort. Problema este ca ea a ... (vezi toată discuția)
Schizofrenia si plangerea penala CorryB CorryB Buna ziua! Am o nedumerire. Daca o persoana - diagnosticata schizofrenica - face plangere penala impotriva unei alte persoane, aceasta plangere poate fi ... (vezi toată discuția)