avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura de reprezentare persoana cu probleme medicale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura de reprezentare persoana cu probleme medicale

Care este procedura legala sau ce posibilitati sunt de reprezentare a unei persoane ce a suferit un accident cerebral ce i-a afectat posibilitatea de exprimare, scris si vorbit pentru diverse probleme ce tin de drepturile sale si trebuie reglementate in instanta.
Se poate emite delegatie catre avocat, se poate acorda procura generala prin notariat in conditiile acestea sau exte nevoie de o expertiza medicala care sa ateste capacitatea de discernamant ?

Daca nu are discernamant ce se intampla ? Succesori drepturilor sale pot prelua aceste demersuri in conditiile in care nu are capacitate de discernamant ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:55, 3 Septembrie 2008
Un mandat de reprezentare autentificat in fata notarului public sau, daca persoana in cauza este atat de bolnava si detine un certificat de incadrare in grad de handicap, conform prevederilor Legii nr.448/2006, republicata, poate fi reprezentata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare plangere ionmircea ionmircea In conditiile in care un reclamantul sufera de infarct cerebral, stare confuzionala, hemipareza, dizartie, instanta de judecata ar trebui sa-i anuleze/respinga ... (vezi toată discuția)
Anulare a unui contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase SimonaAvachian SimonaAvachian Buna seara, Ca fiecare de aici am si eu o problema: sora mea a facut un contract de vanzare cumparare de drepturi litigioase de la tatal meu catre ea , noi ... (vezi toată discuția)
Abuz notar:refuz acordare procura pentru reprezentare in instanta persoana bolnava psihic alina_25 alina_25 Am o ruda bolnava de sindrom bipolar (o afectiune a sistemului nervos ) respectiva persoana a considerat ca gradul de handicap care i-a fost acordat nu ... (vezi toată discuția)