avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana si...urmarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana si...urmarea

In 1992 tata cumpara 1000 mp (o parcela vecina in intravilanul unui sat) printr-o chitanta semnata de el si cei doi soti care vand ,plus un martor.
In 2004 face actiune in constatare insa suspenda procesul la primul termen pentru ca proprietarul sa iasa din indiviziune si dupa aceea sa faca actul legal.De cateva luni acesta a obtinut iesirea din indiv. si.....pauza.Mai mult,o parte din teren a fost cultivat de altcineva, cu acordul proprietarului.
Ce este de facut?
Multumiri pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: LAWPROFILE , utilizator 00:00, 12 August 2004
In conditiile in care nu s-a respectat forma autentica contractul este lovit de nulitate absoluta si poate valora eventual ca antecontract de vanzare-cumparare.Daca cealalta parte nu intelege sa execute acest antecontract puteti intenta o actiune in justitie prin care sa cereti instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare tinand cont de faptul ca din acea chitanta de mana si prezenta martorului reiese dovada intentiei acestei parti de a incheia contractul;evident ca in prezenta acestei hotarari nu mai este nevoie de autentificare notariala.[addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe ... Sprinceana Sprinceana Buna ziua ! Am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe in suprafata de 1300mp Dupa decesul tatalui meu am incercat obtinerea certificatul de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare teren extravilan popmari popmari Buna ziua, Am cumparat unn teren extravilan ocazie in care am incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana , avand si martori. Ne-am inteles sa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)