avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am un teren intravilan cu locuinta veche ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe ...

Buna ziua !
Am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe in suprafata de 1300mp Dupa decesul tatalui meu am incercat obtinerea certificatul de moștenitor si am constatat ca in titlul de proprietate sunt trecuti doar 750mp iar in realitate sunt 1300 mp.
Ulterior am gasit un act de vanzare cumparare de mana vechi intocmit intre tatal meu si o alta persoana, pentru restul de teren, respectiv o parcela situata intre terenul tatalui meu si un proprietar din sat fara a fi vecin. Am incercat sa merg la Primarie sa rezolv aceasta problema dar mi-au spus ca nu au cum sa solutioneze acest lucru ci sa ma adresez instanței civile.
Cum trebuie sa procedez fiindca nu pot face intabularea ?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 09:46, 14 Decembrie 2022
Pentru a putea intabula tot terenul, trebuie mai intai sa va adresati instantei pentru clarificarea regimului juridic al restului de teren, care este trecut in chitanta de mana. Pentru aceasta, este nevoie de o actiune in uzucapiune, ceea ce presupune administrarea unui probatoriu, care include si audierea unor martori. Acesta este un raspuns orientativ si in mod obligatoriu va trebui sa discutati cu un avocat, deoarece actiunea nu este atat de simpla cum pare la prima vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)