Buna ziua !
Am un teren intravilan cu locuinta veche si anexe in suprafata de 1300mp Dupa decesul tatalui meu am incercat obtinerea certificatul de moștenitor si am constatat ca in titlul de proprietate sunt trecuti doar 750mp iar in realitate sunt 1300 mp.
Ulterior am gasit un act de vanzare cumparare de mana vechi intocmit intre tatal meu si o alta persoana, pentru restul de teren, respectiv o parcela situata intre terenul tatalui meu si un proprietar din sat fara a fi vecin. Am incercat sa merg la Primarie sa rezolv aceasta problema dar mi-au spus ca nu au cum sa solutioneze acest lucru ci sa ma adresez instanței civile.
Cum trebuie sa procedez fiindca nu pot face intabularea ?
Pentru a putea intabula tot terenul, trebuie mai intai sa va adresati instantei pentru clarificarea regimului juridic al restului de teren, care este trecut in chitanta de mana. Pentru aceasta, este nevoie de o actiune in uzucapiune, ceea ce presupune administrarea unui probatoriu, care include si audierea unor martori. Acesta este un raspuns orientativ si in mod obligatoriu va trebui sa discutati cu un avocat, deoarece actiunea nu este atat de simpla cum pare la prima vedere.