avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de maternitate

Am lucrat la o firma cu contract de munca(perioada nedeterminata) timp de 1an jumate(1.03.2009-31.07.2010).Apoi sefa mi-a propus sa ma bage in somaj insa avocatul pe care l-a trimis la Ocuparea Fortei de Munca nu a rezolvat cu dosarul,fara sa stim!Dupa 3luni jumate merg acolo,ma interesez>nici un dosar bagat,mai trebuiau niste acte la dosar si aflu ca trebuia inaintat dosarul de catre mine.Am renuntat.Ii spun sefei sa bage din nou cartea de munca(intre timp se schimbase si denumirea firmei).Cartea mea de munca a fost activata incepand cu 24nov 2010.De curand aflu ca am ramas insarcinata,ar urma sa nasc pe data de 10nov2011.CE POT FACE PENTRU A PRIMI INDEMNIZATIE DE MATERNITATE?Pot plati din mana la casa de pensii retroactiv pe o luna sau pe luna nov 2010??Ajutati-ma va rog cu un sfat!Ce sa fac?Daca nu se poate asa pot beneficia de concediu pre/post natal apoi somaj?Ce fel de somaj?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
AmaliaPopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:28, 9 Martie 2011
Dupa 3luni jumate merg acolo,ma interesez>nici un dosar bagat,

Nu-i problema, puteti solicita inscrierea la somaj in termen de 12 luni de la data concedierii pentru motive neimputabile, indemnizatia urmand a fi platita cu data inregistrarii dosarului.
Plata la pensii nu are legatura cu dreptul de a primi indemnizatie pentru cresterea copilului. Pentru aceasta va trebuie 12 luni anterioare nasterii in care ati realizat venituri supuse impozitarii. Somajul este luat in calculul celor 12 luni asa ca va puteti calcula, in functie de data aprox. a nasterii, daca va ajung lunile in care sunteti angajata sau daca este indicata concedierea urmata de somaj. "Sefa" observ ca are disponoibilitate in a va ajuta.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters42179, utilizator
Inteleg ca aveti contract de munca de la data de 24.11.2010.
Daca nasteti in jurul datei de 10.11.2011 aveti 12 luni fara cateva zile.
Potrivit OUG 111/2010 Art.4 , in calculul celor 12 luni se iau in calcul si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna. Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca firma are datorii la bugetul de stat o angajata poate beneficia de indemnizatie ccc? silvia99 silvia99 va rog frumos, intrebare generala: in cazul unei firme cu contul poprit de anaf, cu datorii la bug de stat etc. care nu intentioneaza sa plateasca aceste ... (vezi toată discuția)
Gravida inainte de somaj 9lucia 9lucia as vrea sa aflu daca voi putea beneficia de concediu de crestere copil?Dosarul pentru somaj nu am reusit sa il depun in 10 zile pentru ca tot trebuiau refacute ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil delia3 delia3 Buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, daca am avut un contract de munca pe perioada determinata si beneficiez de ... (vezi toată discuția)