avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renta viagera agricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renta viagera agricola

doresc sa stiu cine este indreptatit sa primeasca renta viagera agricola, care este cuamtumul ei, si ce trebuie facut pentru obtinerea ei.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: prisecaruta viorica , utilizator 13:19, 26 Martie 2018
Persoana indreptatita trebuie sa aiba minim 62 ani. Daca terenul este dat in arenda, trebuie sa depuneti contractul de arendare vizat de Primarie si veti primi anual 50eur/ha. Daca terenul l-ati instrainat, veti primi anual 100 eur/ha.
plata pentru terenul dat in arenda se aplica si mostenitorilor?
Renta viagera nu se mosteneste.
Multumesc pentru informatiile date, inteleg ca nu putem beneficia de aceata renta, ptr.ca impreuna cu sora mea mostenim niste pamant impreuna cu un frate supravetiuitor al mamei noastre, deci numai el este indreptatit sa primeasca probabil pe partea sa de mostenire (5 ha este tre4cut pe titlul de proprietate).
doresc sa continui renta viagera ,a mamei mele decedata in anul 2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot mosteni un teren dat cu renta viagera? Mihaela Costica Mihaela Costica Mama mea care a murit in decembrie 2022 a avut in posesie un teren agricol extravilan pe care timp de 17 ani a incasat o renta viagera anuala. Eu sunt unic ... (vezi toată discuția)
Despre renta viagera aggicola. ContSters192087 ContSters192087 Mama mea are 3,33 ha dati in arenda unei Asociatii Agrigole. A primit vreo 3-4 ani la rand 50 de euro la hectar vizand anual carnetul de renter. Insa in ... (vezi toată discuția)
Renta viagera iulliana iulliana in cazul incheierii unei rente viagere pentru un teren agricol arabil extravilan, dupa decesul proprietarului pamantului, copii mai pot mosteni pamantul, ori ... (vezi toată discuția)