avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua,
Pina pe 27.11.2010 am fost angajat cu contract de munca la o societate.
De atunci si pina in prezent nu am primit cartea de munca inchisa. Am nevoie de ea dar nu o primesc. care este termenul in care un angajator trebuie sa inchida si sa predea cartea de munca? Ce pot face ca sa o recuperez inchisa cit mai repede? dac totusi trece un timp si mai mare cum ii pot obliga sa-mi trimita cartea de munca, inchisa?
Mentionez ca societatea angajatoare este in Bucuresti si eu sint in alta localitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 9 Martie 2011
Daca cartea de munca este intocmita inainte de 01.04.2001 este posibil sa fie la scanat la Casa de pensii si de aceea sa se intarzie cu predarea ei catre societatea la care ati lucrat.
Va sfatuiesc sa trimiteti la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti din str. Radu Voda nr. 26 - 26A, sector 4, o sesizare cu confirmare de primire in legatura cu acest lucru. In termen de 30 de zile veti primi un raspuns.
Incercati sa luati legatura cu inspectorul la care este arondat fostul angajator sa vedeti care este situatia carnetului dvs de munca si in functie de raspunsul dat de catre acesta veti putea hotari ce sa faceti mai departe ..... este posibil ca fostul angajator sa nu fi depus carnetul dvs de munca la ITM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca ancadaniela75 ancadaniela75 Eu mi-am dat demisia de la 1 iunie cu preavizul de 15 zile. De pe 16 iunie am incetat activitatea in acea firma. Am tot sunat la firma si mi s-a spus ca mai ... (vezi toată discuția)
Inchidere carnet de munca-firma radiata cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Cum procedez pentru inchiderea unui carnet de munca al unei persoane care a fost plecata in strainatate, iar firma la care lucra a fost radiata? ... (vezi toată discuția)
Adresa itm sector 1 weronik68 weronik68 buna ziua. vreau sa aflu adr itm sect 1 eventual un nr de tel.vreau sa stiu unde se afla cartea mea de munca.patronul spune ca e la itm .cei de acolo nu o ... (vezi toată discuția)