Am primit de la oficiul de cadastru o incheiere prin care mi se comunica urmatoarele pe apartamentul meu a fost notata oi somatie pentru o suma pe care o datorez unui ifn Mentionez ca am girat cu acest apartament la o alta institutie financiara careia i-a fost comunicata si aceasta somatie Aici scrie ca am drept de reexaminare )plangere in termen de 15 zile de la comunicare .Ce trebuie sa fac .Un sfat avizat va rog
Da, este corect ceea ce a afirmat ianos.
Adica a primit o somatie in care creditor este respectivul fin de la care ianos a imprumutat o anumita suma, iar un exemplar din incheierea prin care s-a notat somatia imobiliara in cartea funciara a fost comunicat (corect, de altfel) si bancii in favoarea careia exista inscris un drept de ipoteca asupra apartamentului (ianos are un credit garantat cu o ipoteca asupra apartamentului). Am spus ca in mod corect a fost comunicata incheierea si bancii, pentru ca astfel de incheieri de carte funciara se comunica tuturor persoanelor care au un drept real inscris in carte (respectiv banca in cazul nostru).
Acum, domnule ianos, este adevarat ca aveti dreptul sa depuneti o cerere de reexaminare a incheierii prin care s-a notat respectiva somatie imobiliara, dar care ar fi motivele sa faceti acest lucru?
Intreb asta deoarece cererea de reexaminare va trebui motivata in acest sens, iar daca notarea s-a facut cu respectarea prevederilor Legii nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare..., cu siguranta se va respinge. Dar, totusi, repet, aveti dreptul de a depune o astfel de cerere...
Spuneti-ne motivul si poate va ajutam si mai mult..