In perioada 1 ianuarie - 30 sept 2010 am inregistrat o pierdere de 2000 de ron. Am depus declaratia 101 aferenta acestei perioade fiscale pana la adata de 25 feb 2010, fiind obligat la plata impozitului minim forfetar pe aceasta perioada. Pana pe 25 aprilie suntem obligati sa depunem decl 101 aferenta perioadei 1 oct - 31 dec 2010, considerandu-se alt an fiscal.
Cum calculez impozitul pe profit aferent perioadei oct - dec 2010, pierderea fiscala aferenta perioadei anterioare se reporteaza in perioada oct -dec sau deductibilitatea cheltuielilor se calculeaza pe intreg an fiscal (ian - dec 2010) neconsiderandu-se 2 perioade diferite?
Buna seara!
Si eu am avut aceeasi situatie si pentru a fi sigura de corectitudinea inregistrarilor am intrebat si la Administratia Financiara.
Se considera 2 ani fiscali deci pierderea fiscala obtinuta in prima perioada (01.01-30.09.2010 - primul an fiscal) se reporteaza in a doua perioada 01.10-31.12.2010 - al doilea an fiscal).
Impozitul = profitul impozabil x 16 %
unde profit impozabil = profit contabil inainte de reportarea pierderii fiscale din perioada precedenta - pierderea fiscala din perioada precedenta.