avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ceertificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ceertificat medico-legal

pe data de 24 mai am fost agresat fizic si verbal de un individ. in urma acestui fapt m-am prezentat la sectia de politie si am depus plagere pentru amenintare , injurii si lovire.
in declaratie am specificat ca a doua zi ma voi duce la IML dar din anumite motive nu am reusit sa ajung si intentionez sa ma duc maine? mai pot face ceva? cine poate sa-mi spuna in cat timp trebuie sa ma prezint la IML dupa momentul agresiunii?i daca mai pot face ceva? si daca mai este valabil certificatul daca nu m-am dus in ziua in care am specificat-o in declaratie? agresiunea a consta in niste vanatrai pe brate .
in speranta ca ma puteti ajuta, cu tot respectul , va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
cypyk, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:24, 25 Iulie 2008
Functie de numarul de zile de ingrijiri medicale inscrise in certificatul medico-legal, coroborata cu declaratiile martorilor pe latura penala si respectiv civila, precum si cu dovezile privind cheltuielile efectuate de dvs. in acea perioada se stabileste de catre instanta:
- pe latura penala - pedeapsa ce se aplica inculpatului (amenda sau inchisoare);
- pe latura civila - daunele materiale si morale.
Cu cat este mai recent certificatul cu atat este mai valoros in instanta, dar nu e suficient intr-un asemenea proces.
Ceao, ii da 2-3 ani cu suspendare, dar mai bine cerei bani si gata
Ha? :O

3 ani cu suspendare pentru niste vanatai?
Amenda administrativa sau amenda penala se va da de instanta, nu inchisoare (nici macar cu suspendare)
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
in cazul meu de ex a trecut 1 an si ceva si se vad leziunile(dinte rupt de la baza gingie(copil 2ani) din neglijenta bunicilor.
pot scoate certificat de la iml?i

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente henton henton Buna ziua, acum cateva zile am fost agresat in trafic de catre persoana din dreapta soferului (o femeie) , am apelat 112 si m-au indrumat catre cea mai ... (vezi toată discuția)
Am depus plângere la politie împotriva fostului partener, tatăl copilului meu, care m-a lovit peste față. ce va urma și ce pedeapsă va primi? marevna marevna Am depus plangere la politie impotriva fostului partener, (tatal copilului meu) , care m-a lovit peste fata cu dosul palmei. Doresc sa stiu ce va urma in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in ... mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in urma acesteia,conform biletului de iesire din spital,s-a...ales cu urmatoarele: -Fractura ... (vezi toată discuția)