avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare datorii intretinere asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare datorii intretinere asociatie de proprietari

Ne judecam de peste un an cu un rau platnic. Intre timp s-au strans mai multe luni de intretinere neplatita, luni care nu au fost prinse in actiunea din instanta initiala. Cum am putea adauga sumele noi aparute fara a formula o actiune judecatoreasca noua?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
gabyo, utilizator
Puteti sa depuneti in scris la dosarul cauzei o precizare de actiune prin care sa arati ca debitul a fost reactualizat la zi si sa solicitati adimterea actiunii asa cum a fost precizata. Sa depuneti totodata si un grafic prin care sa arati modul de calcul al rstantelor la intretinere ale debitorului.
La dosarul aflat pe rol,solicitati instantei sa ia act ca de la formularea actiunii,
debitorul staruie sa nu achite sumele lunare de intretinere,astfel incat debitul pentru care ati formulat initial plangere s-a majorat
Daca adunarea generala a proprietarilor a dispus aplicarea de penalitati la sumele neachitate in termen legal,aveti dreptul sa solicitati in instanta obligarea la plata a debitorului la acoperirea acestora
gabyo a scris:

Ne judecam de peste un an cu un rau platnic. Intre timp s-au strans mai multe luni de intretinere neplatita, luni care nu au fost prinse in actiunea din instanta initiala. Cum am putea adauga sumele noi aparute fara a formula o actiune judecatoreasca noua?

Am subliniat sa scot in evidenta necazul dumneavoastra, avand si noi experienta unor dosare in care ne-am judecat 2-3 ani. Este bine sa va consultati cu avocatul dumneavoastra pentru ca nu intotdeauna este avantajos sa introduceti "precizare" de actualizare a debitelor. Cateodata este preferabil sa obtineti cat mai repede o hotarare definitiva macar pe suma initiala. Daca este un restantier "profesionist", poate fi si un "procesoman" la fel. Si daca, de exemplu, pentru suma initiala a solicitat sa se faca expertiza, care a dus la inca 2-3 luni in instanta, acum va cere iar experetiza si iar mai pierdeti cateva luni. Apoi recurs, contestare la executare...
nu pot sa cred ca un dosar poate sta la judecatorie atata timp, mai ales ca este vorba de o asociatie de proprietari, unde risti sa ti se opreasca toate utilitatile pentru neplata cotelor de contributie. am avut cazuri de genul acesta dar au durat mai mult la executor decat in instanta.
din experienta mea, actualizarea se poate face doar la primul termen de judecata. am incercat si eu de nenumarate ori sa depun o alta cerere la urmatoarele termene si intotdeauna mi-a fost respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar chemat in judecata ursulina ursulina Am depus astăzi la judecătorie dosarul de chemare în judecată a unui proprietar care nu a plătit întreţinerea din ianuarie 2011. Mi s-a dat termen ... (vezi toată discuția)
Dosar instanta rau platnici merepere merepere buna ziua. in iunie 2013 am trimis in instanta dosare pentru rau platnici la intretinere. ieri am primit de la judecatorie o adresa prin care mi se cere ca in ... (vezi toată discuția)
Actualizarea penalitatilor in cursul judecatii ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua! Am un dosar care a fost pe rol la un tribunal; a ramas in pronuntare la primul termen, apoi l-a repus pe rol, apoi a venit un alt judecator care ... (vezi toată discuția)