avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizare fonduri rezultate din inchirierea unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizare fonduri rezultate din inchirierea unui spatiu comun

Am citit toate mesajele si raspunsurile de pe Forum, dar nu am gasit raspuns la o problema privind asociatia de proprietari si anume: Asociatia are un fond de bani rezultati din inchirierea unui spatiu. Banii acestia au fost utilizati pentru reparatii in bloc. Presedintele vrea sa utilizeze banii existenti pentru realizarea unei coloane de gaze, la care sa se racordeze cei care doresc contorizarea si implicit montarea de centrale. Dar din 39 de apartamente, mai mult de jumatate nu doresc asta. Deoarece acesti bani sunt ai proprietarilor intrebarea mea este daca pot fi utilizati doar pentru o instalatie de care beneficiaza doar o parte din proprietari?
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 22:19, 9 Martie 2011
Da, pot fi utilizati si chiar e laudabil ca s-a orientat catre o asemenea lucrare.
In momentul de fata sunt numai o parte dintre proprietari fanii acestei idei, dar cine va spune dv. ca in viitor nu vor dori si altii sa se conecteze la aceasta coloana?

Banii nu sunt ai proprietarilor, sunt ai asociatiei de proprietari, iar fondul de reparatii sau cele conexate la acesta nu sunt personalizate, pe apartamente. Banii o data intrati in aceste fonduri achita lucrari utile tuturor, mai devreme sau mai tarziu.

Felicitari ca aveti un asemenea presedinte gospodar!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
elga50, moderator
In conditiile in care fondurile financiare rezulta dintr-un contract incheiat de catre asociatia de proprietari,sumele acumulate reprezinta castigul asociatiei de proprietari,care poate dispune prin adunarea generala modul acestora de utilizare
Si la noi in asociatie avem incheiat contract de inchiriere pentru spatiu parte comuna de catre operator telefonie ,sumele acumulate fiind utilizate ,parte din ele ,pentru inlocuire si modernizare tocarie traditionala cu termopan
banii care se strang la asociatiei in fonduri din diferite chirii...devine fond special al asociatie, adica banii sunt ai proprietarilor iar cheltuirea/repartizarea se face doar pt reparatii sau imbunatarirea spatiilor comune si doar cu acordul proprietarilor (in Adunare Generala sau pe baza de tabel nominal daca nu se poate aduna lumea in AG).
In Tg.Mures mai mult de 80% dintre locatar au bransament separat la gaz si au contor de gaz individual.Asta este si directiva Uniuni Europene ca fiecare consumator in parte sa fie contorizat individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza dorin1951 dorin1951 scara mea are un subsol cu fereastra spre afara , care a fost amenajat cu gresie , lambriu , instalatie electrica cu aplice si prize , instalatie de apa rece ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari-repartitoare caldura doar_eumike doar_eumike Buna seara, intr-o scara de bloc de 36 apart...31 sunt contorizati iar din acestia ne-am gasit 23 care NU mai vrem calorimetre..NU noi perosnal noi in scara ... (vezi toată discuția)
Coloana comuna de scurgere desfiintata - viciu ascuns? Chodis Chodis In mai 2021 am cumparat un apartament cu 2 camere aflat la et. 10/10 in Timisoara. Scopul acestei achizitii este inchirierea apartamentului. Am inceput ... (vezi toată discuția)