avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de comodat

Buna ziua. As avea o intrebare pentru cei care ma pot lamuri in aceasta problema.
Am incheiat un contract de comodat pe o perioada nedeterminata cu o societate prin care i-am cedat spre folosinta o suprafata de teren, propietatea mea si pe care comodatarul si-a construit un magazin si de vreo 4 ani acest magazin nu-si mai desfasoara nici o activitate comerciala. Reprezentantul legal al societatii a ma venit din cand in cand, instalndu-si o saltea si dormind acolo. Acesta nu a mai platit impozit pe acea cladire....iar acum s dori sa reziliez acest contract si sa-l oblig pe reprezentantul socetatii sa-si ridice contructia de pe terenul meu. Cum as putea sa o fac si ce castig de cauza as avea?
Cel mai recent răspuns: DAVID44 , utilizator 21:48, 14 Martie 2011
Trebuie sa-i faceti mai intai o notificare scrisa in care sa-i dati nun termen pentru ridicarea constructiei si eliberarea spatiului, rezilierea contractului , notificare in baza art. 720 indice 1 cod pr.civ.(parata e soc.com.).Daca nu se conformeaza solicittai prin actiune in instanta rezilierea contractului, obligarea la ridicarea constructiei si eliberarea terenului , actiune in evacuare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilere contract cu societate comerciala DAVID44 DAVID44 Buna seara, am intrebare pentru cei care ma pot ajuta intr-o anumita situatie. Cum pot rezilia un contract de comodat incheiat intre mine ca, comodant si o ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru anny anny buna ziua. am un teren proprietate personala in afara bucurestiului, as vrea sa fac o casa pe acel teren dar pe firma si sa fac acolo un punct de lucru.se ... (vezi toată discuția)
Desfiintare structura metalica (acoperis) de la magazin, care permite accesul in apartamentul meu eugengeorgebonta eugengeorgebonta Buna ziua, Pe scurt, in urma cu 2 luni am cumparat un apartament la etajul 1 al unui bloc. Sub apartamentul meu exista un magazin facut \"in apartament\", o ... (vezi toată discuția)